Vilander: Đoković daleko od vrhunca, Federer osvaja US open
Foto: Reuters

Prognoza

Vilander: Đoković daleko od vrhunca, Federer osvaja US open

Tenis -
Možda je ovo godina šanse za autsajdera. Novak ne igra dobro, Nadal nije tu, a Mari nije na vrhuncu igre. Oni takođe osećaju da jednog dana mogu da pobede i Federera, napisao je Šveđanin

Sedmostruki osvajač Gren slem titula Mats Vilander smatra da je Novak Đoković daleko od favorita za osvajanje predstojećeg US opena.

Šveđanin je u blogu napisao da je Đoković u slaboj formi, što će odgovarati mnogim igračima u njegovom delu žreba.

„Očigledno da se Novak Đoković kao teniser broj 1 mora uzeti u obzir, ali on stvarno nije na vrhuncu igre. Zato, možda je ovo godina šanse za autsajdera. To su Grigor Dimitrov, Tomaš Berdih, Žo-Vilfred Conga, Miloš Raonić i Stanislas Vavrinka. Oni vide da Novak ne igra dobro, da Nadal nije tu, a Mari nije na vrhuncu igre. Oni takođe osećaju da jednog dana mogu da pobede i Federera. Tako da je veoma otvoreno“, napisao je Vilander:

Bivši švedski teniser naveo je da je Rodžer Federer prvi favorit da osvoji titulu na Flešing Medouzu.

"Federer je trenutno najbolji teniser sveta i bez sumnje u najboljoj formi pred US open što dokazuje titula na Mastersu u Sinsinatiju i finala na prethodna dva turnira – Rodžers kup i Vimbldon. Mislim da je favorit i mislim da i on to zna. Ne postoji igrač na US openu za koga misli da ne može da ga pobedi, pa čak to bio i Novak Đoković. Doći će odlučan, sa mišlju "Ovo je moja poslednja šansa da osvojim US open i to mi se dopada. Imam četvoro dece i Njujork je sjajan". Mislim da će biti u zanosu i da će publika u Njujorku najviše navijati za Rodžera, možda čak jednoglasno“, dodao je Vilander.

Što se tiče ženskog dela turnira, Vilander nema dilemu. Odgovorno tvrdi da će Serena Vilijams osvojiti svoju 18. titulu na GS, jer ističe da je ženski turnir potpuno „zatvoren“.

Poslednji Gren slem sezone, US open počinje 25. avgusta i traje do osmog septembra.

Kurir sport / Eurosport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track