SPREČEN ATENTAT: Mafija planirala da ubije tužioca!

Stanislav Dukić na meti

SPREČEN ATENTAT: Mafija planirala da ubije tužioca!

Crna Hronika -
Stanislavu Dukiću počele da stižu pretnje posle hapšenja inspektora koji su primali mito od narko-bosova, kaže izvor Kurira

BEOGRAD - Žele da uklone najveću prepreku za slobodnu trgovinu drogom.Kriminalni klanovi s područja Novog Pazara pripremaju likvidaciju višeg javnog tužioca iz tog grada Stanislava Dukića, saznaje Kurir!- Dobili smo informacije da određene osobe pripremaju likvidaciju tužioca Dukića! Te navode shvatili smo ozbiljno jer je reč o čoveku na visokoj pravosudnoj funkciji, koji se protiv kriminala bori svakodnevno i tako sigurno stiče mnogo neprijatelja. Prve informacije o ugroženosti tužioca Dukića stigle su iz zatvora u Novom Pazaru, a očigledno je da tužilac predstavlja smetnju grupama koje se bave trgovinom drogom - iznosi sumnje sagovornik Kurira koji, u cilju istrage, ne želi da otkriva mere koje se već preduzimaju da bi se zaštitio tužilac.Ipak, naš izvor otkriva da je veoma neobično što su pretnje počele da stižu gotovo istovremeno kada su uhapšena dvojica policijskih inspektora iz tog grada.Odavali planove- Inspektori Ivica R. i Miljan R. uhapšeni su zbog sumnje da su u poslednje dve godini primali mito od lokalnih narko-bosova. Sumnja se da su oni narko-dilerima odavali informacije o planovima policije na suzbijanju trgovine narkoticima, a ovi su im zauzvrat to plaćali jer su na taj način uspevali da izbegnu hapšenja - kaže izvor iz istrage.Čim su dvojici policajaca stavljene lisice na ruke, počele su da stižu informacije o pretnjama.Sprega sa kriminalcima- O povezanosti kriminalaca i pojedinih struktura istražnih organa u Novom Pazaru svedoči činjenica da su od početka godine u tom gradu uhapšena samo tri narko-dilera i da je zaplenjeno svega pet grama heroina! Ako bi se gledalo statistički, to bi značilo da u Pazaru trgovine drogom nema - dodaje sagovornik Kurira.Stanislava Dukića izabrala je Skupština Srbije za višeg javnog tužioca u Novom Pazaru u novembru 2009. godine. Pre toga bavio se advokaturom.

Tužilac: Ne plašim se!Viši javni tužilac u Novom Pazaru Stanislav Dukić potvrdio je informacije do kojih je Kurir došao.- Imam saznanja o tome. U skladu sa zakonom, nadležne službe proveravaju sve informacije i uveliko rade na tom slučaju. Imam poverenja u državne organe - rekao je Dukić i naveo da ne strahuje za svoju bezbednost.- Da se plašim, ne bih se bavio ovim poslom. Svakom tužiocu u nekom trenutku ovakva neprijatnost može da se dogodi - dodao je tužilac Dukić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track