SPS odlučuje danas?!
Foto: Beta

Izbori 2012.

SPS odlučuje danas?!

Politika -
Sednica Predsedništva SPS-a na kojoj će se odlučivati o razgovorima o novoj vladi i izboru koalicionog partnera biće najverovatnije održana u sredu, 27. juna.

BEOGRAD - Odluku o partnerima i pregovorima o formiranju vlade SPS će, kako iz vrha te stranke saznaje RTS, doneti u sredu.

Sednica Predsedništva SPS-a na kojoj će se odlučivati o razgovorima o novoj vladi i izboru koalicionog partnera biće najverovatnije održana u sredu, 27. juna.

Odluka o parlamentarnoj većini i sastavu vlade biće saopštena, kako saznajemo u SPS-u, u nekoliko narednih dana.

Članovi Predsedništva SPS-a su: Ivica Dačić (predsednik), Žarko Obradović (zamenik predsednika), Slavica Đukić Dejanović (potpredsednica), Milutin Mrkonjić (potpredsednik) Dijana Vukomanović (potpredsednica), Dušan Bajatović (potpredsednik), Branko Ružić (predsednik Izvršnog odbora), Dejan Backović, Aleksandar Antić, Milisav Petronijević, Zvonimir Stević, dr Petar Škundrić i dr Mile Ilić.

Podsetimo, Demokratska stranka je juče posle sednice Predsedništva zatražila odgovor od SPS-a šta je prepreka za formiranje vlade.Sa koalicijoim oko SPS-a odmah posle izbora napravili smo dogovor o programu, i obezbedili potrebnu većinu bez postavljanja bilo kakavih kadrovskih uslova i zahteva. Isključivo smo insistirali na odgovornoj finansijskoj politici i odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, navele su demokrate."Zato SPS treba da posle toliko vremena odgovori javnosti šta je prepreka za formiranje vlade koja je principijelno dogovorena još 8. maja. SPS je podržala zajedničku vladu predvođenu Borisom Tadićem i javnost mora da zna da li je taj dogovor na snazi", istaknuto je u saopštenju DS-a.Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković obelodanio je juče da su naprednjaci Dačiću ponudili mesto premijera."Pošto mi delujemo jedinstveno SPS, PUPS i JS, a imajući u vidu da je data ponuda SNS da Ivica Dačić bude mandatar, mi se u ovom trenutku još nismo odlučili, ali hoćemo veoma brzo", rekao je Dragan Marković.Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović potvrdila je juče da su dogovori sa demokratama zapali u teškoće."Mi imamo zvaničan stav da pokušamo da formiramo vladu sa DS-om, ako se to ne desi, onda ćemo razgovarati sa drugim strankama, ali odluku o tome moraju da donesu organi stranke", rekla je Đukić Dejanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track