SRAMOTA: Holandski dnevnik optužio Zvonka Bogdana da je ukrao 3.000 milijardi evra od Vatikana!

Bizarna priča

SRAMOTA: Holandski dnevnik optužio Zvonka Bogdana da je ukrao 3.000 milijardi evra od Vatikana!

Društvo -
Ponekad se predstavlja kao belgijski princ a ponekad kao predsednik kanadske banke, napisao je dnevnik Alhemajne dahblad

HOLANDIJA/SRBIJA - Ponekad se predstavlja kao belgijski princ a ponekad kao predsednik kanadske banke. Ipk kako god on se uvek trudi da putem prevara dođe do velikog novca. Ovoga puta od Vatikana je ukrao 3.000 milijardi evra, piše list Alhemajne dahblad.

Ovim rečima je holandski dnevnik opisao "poznatog svetskog prevaranta Zvonka B." da bi potom tekst ilustrovao slikom našeg čuvenog pevača Zvonka Bogdana.

Ovaj dnevnik je danas priznao da je tekst o izvesnom “Zvonku B” greškom ilustrovao fotografijom poznatog pevača starogradskih pesama iz Srbije.“Ne optužujemo vašeg čuvenog pevača ni za šta. Radi se samo o pogrešnoj slici. Na žalost, to nije bila aprilska šala”, izjavio je autor teksta Luk Kortekas, na pitanje da li roterdamski dnevnik ostaje pri tvrdnji iz teksta, objavljenog juče, da je Zvonko Bogdan prevarant.

Kortekas je, u i-mejl poruci, tvrdio da je pre objavljivanja teksta “upozorio foto redakciju na upotrebu te slike” zato što “nije iz dobrog izvora”, iako se “pojavljivala u nekim izveštajima o Zvonku B, ali ne baš pouzdanim”.

“Da budem potpuno iskren, uopšte me nije iznenadilo što je osoba sa slike neko drugi”, napisao je novinar AD.

Na pitanje ima li pouzdanih izvora u čitavoj priči o “Zvonku B”, Kortekas je odgovorio: “Ne znam da li je išta od priče za vas preostalo. Ako išta znamo o Zvonku B, to je da je on verovatno Hrvat, ako znamo i to”.

Roterdamski dnevnik, koji se smatra ozbiljnim, u jučerašnjem izdanju objavio je opširan tekst o “belosvetskom prevarantu Zvonku B” koji je ilustrovao fotografijom Zvonka Bogdana ispod koje piše: “Pod imenom ‘Zvonko B’, ovaj čovek je, prema policiji, prevarant koji operiše širom sveta”.

U obimnom i bizarnom članku, preko skoro cele četvrte stranice pod naslovom “Čas prebogati poslovni čovek, čas belgijski princ”, Alhemajne dahblad tvrdi da je “Zvonko B” dugogodišnji međunarodni prevarant i “majstor prerušavanja”, ističući u podnaslovu da on, koristeći brojne lažne identitete, “uvek pokušava da da prevarom dođe do enormnih suma novca”.

Printscreen AD.nl
Printscreen AD.nl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja