SRAMOTA: Hrvati nam smeštaju svog bombaša

Hrvatima uvek krivi Srbi

SRAMOTA: Hrvati nam smeštaju svog bombaša

Planeta -
Zagrebački mediji tvrde da je Vojislav Blažević, koji je postavio bombe, iz Smedereva, ali u tom gradu za njega niko nije čuo

ZAGREB - Sramota!Hrvatski mediji pošto-poto pokušavaju da okrive Srbe za dve eksplozije koje su se prošle nedelje desile u Zagrebu. Za Vojislava Blaževića (54), koji je uhapšen zbog podmetanja bombi, tvrde da je rođen u Smederevu, ali, prema saznanjima Kurira, on nema rođake u tom srpskom gradu niko iko od Blaževića iz tog mesta poznaje bombaševu porodicu.Okrivi Srbina!Naime, prve hrvatske informacije o bombašu, instruktoru paraglajdinga, bile su da je rođen u Banjaluci, u Republici Srpskoj, i da tamo često putuje. Zbog toga je hrvatska policija kontaktirala s kolegama u RS kako bi otkrili da li je Blažević imao pomagača za izvođenje diverzija, kao i da li je u BiH nabavio eksploziv. Kad se istraga proširila i na Bosnu, sarajevski Dnevni avaz objavio je da je Blažević rođen u Srbiji, u Smederevu, a to su preneli svi hrvatski mediji.- Uprkos nagađanjima, čini se da Blažević nije ni rođen u Banjaluci, nego u Smederevu, u Srbiji, gde je i odrastao, a potom se odselio u Hrvatsku - navela su hrvatska glasila i dodala da je bombaš sin policajca koji je službovao i u Beogradu, pa je tako Blažević školu završio u glavnom gradu Srbije.Kurir je pozvao sve porodice Blažević u Smederevu i okolini, ali oni su nam rekli da nemaju nikakve veze s bombašem iz Zagreba.- Nikad nisam čuo za tog Vojislava. Nemamo nikakvu rodbinu u Hrvatskoj. Ovde živi samo nekoliko Blaževića i skoro svi smo rođaci - rekao nam je jedan od Blaževića iz Smedereva.Nije ni iz BanjalukeTakođe, malobrojni Blaževići koji žive u selima oko Banjaluke tvrde da Vojislav nikad nije živeo u tom gradu.Policija je utvrdila da bombaš nema pasoš BiH, a poslednji put je u toj zemlji viđen pre godinu dana, na Bjelašnici kod Sarajeva, gde je bilo organizovano druženje paraglajdera regiona.Podsetimo, Vojislav Blažević sumnjiči se u Hrvatskoj da je postavio dve eksplozivne naprave u Zagrebu. U drugoj eksploziji je povređen, pa je sada u zatvorskoj bolnici. Svedoci kažu da je pre druge eksplozije rasterivao građane s tog mesta, verovatno ne želeći da neko bude povređen.

Ni policiji nije poznatPored toga što Vojislava Blaževića niko od žitelja u Smederevu ne zna, ni s policijskom upravom u tom gradu niko od hrvatskih kolega nije kontaktirao u vezi s informacijama o bombašu.- Nemamo nikakve podatke o tom čoveku niti je neko tražio te informacije od nas - rekao je Kuriru Saša Nikolić, portparol Policijske uprave Smederevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track