SRBI: Branićemo se, ne idemo s Kosova!
Foto: Beta Ap

Odgovaraju na pretnje Tačija

SRBI: Branićemo se, ne idemo s Kosova!

Politika -
Dan posle najava iz Prištine o nasilnom preuzimanju severa Kosova, u Mitrovici i Zubinom Potoku kažu da su pretnje Tačija veoma ozbiljne, ali da su spremni za otpor

KOSOVSKA MITROVICA - Ne boje se!Dan posle otvorenih pretnji Hašima Tačija o „drugom scenariju“ i „preuzimanju severa Kosova“, Srbi koji žive na ovom terenu poručuju da će se, ako Tači krene, braniti!- Ako misle da ćemo se, na njihov prvi udar, pokupiti i pobeći ka Raškoj, varaju se!Znamo da neće krenuti bez logističke i svake druge podrške Kfora i Euleksa, ali nama nema druge nego da se suprotstavimo kako znamo i umemo - otvoreno priča za Kurir jedan od veterana iz okršaja sa OVK tokom 1999. godine, Srbin iz Kosovske Mitrovice.I među Kolašincima u Zubinom Potoku pretnje iz Prištine juče su bile glavna tema.- Ako krenu, najteže će biti izdržati prva 24 sata. Ono što su jedinice ROSU probale jula 2011. godine, kad su na putu do Jarinja stigli ispred Leposavića i tu zaustavljeni, bila je samo generalna proba onoga što spremaju. Mi se uzdamo u težak teren, od Brnjaka i Mokre gore do Kopaonika, koji odlično poznajemo, uzdamo se u iskustvo - kažu u Zubinom Potoku.

Navikli na goloruki otporI Srbi u Kosovskoj Mitrovici poručuju da se odatle neće seliti.- Iza nas je 13 godina golorukog otpora. Znamo kako se to radi. Ako krenu silom, izvući ćemo žene i decu u centralnu Srbiju, a mi ostajemo... Jedino strepimo šta bi se tada desilo s našim narodom u enklavama - kažu oni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja