Srbi, pomozite mi da pronađem bicikl
Foto: KURIR

Molba neutešnog Japanca

Srbi, pomozite mi da pronađem bicikl

Društvo -
Rio Asađi: Na njemu sam proputovao celu Afriku i 11 zemalja Evrope, i niko ga nije ni dotakao, a ovde mi ga ukradoše. Sad ne mogu u Aziju

BEOGRAD - Neko mu je ukrao biciklo...- Molim vas da mi pomognete da pronađem bicikl! S njim sam proputovao pola sveta. Pomozite mi, kako bih nastavio tamo gde sam stao i ostvario svoj dugo očekivani san - bilo je prvo što nam je rekao Rio Asađi (36) iz okoline Tokija, kome je pre dva dana nestao dvotočkaš „panasonik“ ispred šoping centra „Ušće“.Kako nam je objasnio, on je na to putovanje krenuo pre tačno godinu dana, i to u dalekoj Južnoafričkoj Republici.- Na tom biciklu proputovao sam celu Afriku i 11 zemalja Evrope. Plan mi je bio da nastavim kroz Aziju, a poslednje odredište mi je Tokio - objasnio nam je Rio, koji u Japanu radi kao perač prozora na soliterima.Za njega crni bicikl predstavlja najboljeg prijatelja, blago od neprocenjivog značaja.- „Panasonik“ bicikl može da se kupi samo u Japanu, po ceni od 2.000 evra. Međutim, ne bih ga prodao ni za kakve pare, jer on za mene ona mnogo veću vrednost. Zahvaljujući njemu upoznao sam puno zanimljivih ljudi, doživeo fenomenalne trenutke i video magične prizore. Ako ga ne nađem, neću da nastavim put - kaže Rio, i dodaje da se nada da ćemo naći vremena da mu pomognemo da je pronađe. Dotad je spreman da u Srbiji provede najviše tri meseca, koliko mu zakonski propisi dozvoljavaju.- Ljut sam zbog krađe, jer do sada nigde nisam doživeo neprijatnosti. Smatram da je Beograd bezbedno mesto, a da su Srbi divan narod. Devojke su ovde prelepe, a dopada mi se i vaša muzika. Mislim da samo nisam imao sreće, a možda je lopov samo neko ko jednostavno ima ukusa - uspeo je da se našali Japanac.

Bicikl koji su ukrali Riju
Bicikl koji su ukrali Riju

Apel Kurira - Poklonimo mu bajs!Kurir poziva proizvođače i uvoznike bicikala u Srbiji da se jave i poklone Riju bicikl kako bi mu Srbija i naš narod ipak ostali u lepom sećanju. Hajde da mu pokažemo da nismo toliko loši.

U Srbiji ko u BocvaniOsim ove krađe, jedina loša stvar koja se Riju dogodila na putovanju je to što su mu u Bocvani ukrali kameru i patike.- Pošto su u Africi gradovi međusobno prilično udaljeni, morao sam da spavam u šatoru. Verovatno su me pokrali tokom noći, a možda to nije bila samo jedna osoba. Ali, oni su siromašni, pa im je to oprošteno - ispričao nam je dobrodušni Rio.

Zemlje koje je obišao *1. Grčka2. Španija3. Francuska5. Švajcarska6. Nemačka7. Austrija8. Hrvatska9. Crna Gora10. Bosna i Hercegovina11. Srbija*posle Afrike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja