SRBIJA NA MUNDIJALU: Milorad Mažić će suditi na Svetskom prvenstvu, sleduje mu 40.000 evra
Foto: Saša Pavlić

Sudijski trio iz naše zemlje na SP

SRBIJA NA MUNDIJALU: Milorad Mažić će suditi na Svetskom prvenstvu, sleduje mu 40.000 evra

Fudbal -
Kako je saopšteno na sajtu Svetske fudbalske federacije (Fifa), Mažić i njegovi pomoćnici nalaze se među 25 sudijskih trojki koje će suditi na Mundijalu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula

Bolji od Mihe!

Srpski fudbalski arbitar Milorad Mažić dobio je veliko priznanje da zajedno sa svojim pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem sudi na predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu. FIFA nije odredila koliko će novca arbitri dobiti, ali je na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu u Južnoj Africi pre četiri godine svakom sudiji pripalo po 50.000 dolara, odnosno 40.000 evra.Najveći uspeh SrbijeOdlaskom na SP Milorad Mažić i njegovi pomoćnici napravili su najveći uspeh u istoriji srpskog sportskog suđenja, a na spisku putnika za Brazil nema arbitara iz, recimo, Francuske, što je prvi put od 1930. godine. Ovogodišnji Mundijal prvo je takmičenje na kojem, kao predsednik sudijske komisije, arbitre delegira nekadašnji sudija Masimo Busaka, koji je, pored srpske trojke, odredio još samo osam timova iz Evrope.Spisak je konačanObjavljeni spisak je definitivan, na njega više ne mogu uticati eventualne greške arbitara tokom prolećnog dela sezone, već arbitri pravo odlaska u Brazil gube jedino ukoliko se povrede ili ne ispune određenu normu. Na primer, poznat je slučaj Mehuta Gonzalesa, koji je svojevremeno skinut s liste zato što njegov pomoćnik nije istrčao neophodnu normu pred početak Mundijala 2006.K. R.

PrognozeMOŽDA BUDE VODIO FINALEMilorad Mažić ima velike šanse da daleko dogura na ovom prvenstvu.

Njegovo suđenje na mečevima Lige šampiona i Lige Evrope zadovoljilo je predsednika sudijske komisije FIFA Masima Busaku, a mnogi prognoziraju da bi srpski arbitar u narednih nekoliko godina trebalo da sudi finale Lige šampiona, a da bi na ovom SP mogao da deli pravdu na nekom meču u završnici, a kako Srbije nema među učesnicima, Mažić može da bude delegiran na bukvalno svakom susretu, pa čak i u finalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track