Srbija poražena od Crne Gore

Kvalifikacije za Eurobasket

Srbija poražena od Crne Gore

Košarka -
Sledeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine reprezentacija Srbije igra 20. juna u Smederevu protiv Švajcarske

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom kolu grupe „B“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine, od Crne Gore 85:68 (28:16, 12:15, 24:13, 21:24). Izabranice selektorke Marine Maljković nisu uspele da na Cetinju prirede iznenađenje i izbegnu poraz od odlične selekcije Crne Gore.

Domaći tim pružio je mnogo bolju igru, imao više raspoloženih igračica i sasvim zasluženo stigao do prvih bodova u kvalfikacijama za Eurobasket.

Selektorka srpskog tima Marina Maljković, rekla je posle poraza na Cetinju da će se zaključci o igri i rezultatima izvlačiti na kraju kvalifikacija.

- Čestitam Crnoj Gori na odličnoj igri, fantastičnoj košarkaškoj predstavi i zasluženoj pobedi. Znali smo na kakvom terenu igramo, što je izazvalo nervozu koja je prouzrokovala brojne greške. Naš tim je mlad, u procesu formiranju, dok je Amerikanka Ešaja Marfi, za koju nismo imali rešenja veliko pojačanje za Crnu Goru. Nisam zadovoljna našom igrom, ovo je primer šta može da se desi kad ne odigramo kako umemo. Međutim, ovo je tek prva utakmica kvalfikacija, konačan zaključak donećemo kad se sve završi", istakla je Marina Maljković.

Sledeći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2013. godine reprezentacija Srbije igra 20. juna u Smederevu protiv selekcije Švajcarske koja je na gostovanju pobedila Estoniju - 62:58.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track