Srbija posle preokreta u polufinalu Igara

Za finale sa Italijom

Srbija posle preokreta u polufinalu Igara

Ostali sportovi -
U borbi za finale rival Srbije biće bolji iz meča Italija - Mađarska
1 / 9 Foto: Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Olimpijskih igara pošto je u četvrtfinalu, teže nego što se očekivalo savladala Austaliju 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0). Rival našeg tima u borbi za finale biće bolji tim iz meča Mađarska - Italija. Srbija je povela sa 2:0 golovima Živka Gocića, ali su izabranici selektora Dejana Udovičića potpuno stali. Australija serijom 2:7 (oba gola za Srbiju dao je Filip Filipović) sredinom druge deonice preuzeli kontrolu meča. Glavni uzork tome, je loša realizacija napada, posebno sa igračem više u bazemu. Posle dve četvrtine Srbija ima tri gola zaostatka.

Vanja je pogodio sada je 5:7 za Australiju. Ali iako je selektor Dejan Udovičić promenio golmana pa od treće deonice gol čuva Gojko Pijetlović ponovo primamo gol iz igre. Ne ide... Nema ni napada ni odbrane. Realizacija igrača više je katastrofalna. Prlainović nas ostavlja u igri, 6:8 je za Australiju polovinom treće deonice.

Australijanci igraju toliko agresivno da naši vaterpolisti ne uspevaju ni da nađu prostor za šut. Svi šutevi su daleko od gola. U poslednjem minutu trećeg dela meča selektor Udovičić je promenio nekoliko igrača u postavi, ali šut Duška Pijetlovića nije bio dovoljno precizan, pred poslednji kvartal je minus dva 6:8.

Ono što nije pogodio krajem treće Duško Pijetlović jeste početkom poslednje četvrtine, sada je samo minus jedan 7:8. Srbija je izjednačila - Prlainović 8:8, na nešto manje od šest minuta pre kraja.

Četiri minuta pre kraja Filip Filipović je pogodio za novo vođstvo Srbije 9:8. Nekoliko napada na obe strane nije realizovano, pa naša reprezentacijadva minuta pre kraja ima igrača manje i rezultat koji je vodi u borbu za medalje. Odranili smo se.

Gol Aleksićććććććććććć! Sa osam metara, pogađa i otvara nam put ka pobedi 10:8. Još jednom je Aleksić uzeo loptu, imamo čoveka više i loptu, četrdesetpet sekundi pre kraja. Stefan Mitrović je šestim uzastopnim golom našeg tima, potvrdio plasman u polufinale.

U prvom četvrtfinalu vaterpolisti Crne Gore pobedili su reprezenatciju Španije sa 11:9 i plasirali se u polufinale olimpijskog turnira, gde ih čeka bolji iz meča Hrvatska - SAD.

Italija pobedila Mađarsku za polufinale sa Srbijom

Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaće se u polufinalu olimpijskog turnira u Londonu sa selekcijom Italije koja je večeras u četvrtfinalu savladala branioca titule Mađarsku sa 11:9 (2:2, 3:2, 3:1, 3:4). Golove su postigli Preskuti, Felugo i Filjoli po tri, Perez i Đorđeti za Italiju, a Madaraš tri, Deneš Varga i Kašaš po dva, Biroš i Danijel Varga za Mađarsku. U preostaloj četvrtfinalnoj utakmici od 21 sat sastaju se Hrvatska i SAD. Polufinalni mečevi olimpijskog vaterpolo turnira Srbija - Italija i Crna Gora - pobednik susreta Hrvatska/SAD na programu su u petak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track