Srbijo, poklonimo Tijani novo srce!

Najveća akcija Kurira

Srbijo, poklonimo Tijani novo srce!

Društvo -
Naš list pokrenuo prikupljanje humanitarne pomoći za osmogodišnju Tijanu Ognjanović, kojoj je, da bi preživela, hitno potrebna transplantacija srca u bolnici u Hjustonu; Od potrebnih 260.000 dolara, za svega nekoliko sati i uz pomoć dobrih ljudi, sakupili smo više od 30.000 dolara. Svota nastavlja da se uvećava iz minuta u minut

BEOGRAD - Sad je vreme da se ujedinimo!Osmogodišnja Tijana Ognjanović iz Beograda mora da dobije trku s vremenom i na vreme dobije novo srce u dečjoj klinici u Hjustonu! Da bi u tome uspela, Kurir je pokrenuo akciju skupljanja 260.000 dolara, koliko još nedostaje za transplantaciju u bolnici „Teksas čildren hospital“ u Hjustonu, koja košta 710.000 dolara.Da bi mala Tijana što pre krenula put Hjustona i stala u red za novo srce, novinari redakcije Kurira svojski su se potrudili i čitav dan zvali mnoge privrednike, političare, javne ličnosti i kompanije kako bi pomogli da Tijana što pre tužno detinjstvo zameni radosnim. Prema gruboj računici, do nekih 17 časova uspeli smo da prikupimo više od 30.000 dolara. To je zbirna suma koju su oni koje smo pozvali uplatili ili obećali da će uplatiti. Mnogi od njih (uglavnom sportisti) nisu želeli da im se imena i iznosi objave, ali to nikako ne umanjuje njihovu veliku pomoć.Tijanin otac Nebojša Ognjanović kaže da je devojčica upućena u akciju sakupljanja novca i da očekuje da što pre krene na operaciju.Tijana strepi- Svakoga dana pita koliko ima para i koliko je još potrebno. Pita hoćemo li uspeti da odemo. Opterećuje se time, iako se mi trudimo da je zaštitimo od svega. Supruga Jelena i ja zahvaljujemo Kuriru, koji nas je podržao od početka. Hvala uredniku i svim novinarima Kurira koji su se angažovali na toj akciji - rekao nam je Nebojša i dodao da će sutra do Komercijalne banke zatražiti izveštaj o uplatama kako bi znao koliko je novca sakupljeno.Besplatne i karteNašoj akciji među prvima se odazvao direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović, koji je kao pojedinac za Tijanu izdvojio najviše novca - milion dinara. Njemu su se priključili i drugi pojedinci, pevači, sportisti, biznismeni, kompanije, muzički bendovi.Direktor „Jata“ Vladimir Ognjenović rekao je za Kurir da će ova kompanija obezbediti besplatne karte za Tijanu i njene roditelje do Sjedinjenih Američkih Država. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da će on lično uplatiti novac i da će preporučiti svim savezima da se priključe našoj akciji, kao i da će na sledećoj sednici FSS doneti zvaničnu odluku o pomoći Tijani.Mnoge kompanije i pojedinci koje smo juče kontaktirali rekli su da su već uplatili pomoć, a posle objavljivanja akcije na sajtu Kurira redakciju su zasuli pozivi građana koji žele da doniraju novac.Akciji su se priključili i mnogi dobrotvori, koji su krenuli sa organizovanjem humanitarnih žurki na kojima će prikupljati novac za Tijanino lečenje. Prva u nizu biće održana 5. aprila u klubu „Atom lajv“ u Cara Dušana 13 u Beogradu.

Majka Jelena svaki dan bdi nad svojom ćerkom
Majka Jelena svaki dan bdi nad svojom ćerkom

http://www.youtube.com/watch?v=gcdILr2U5ok

Sergeje, majstore, svaka čast!Glumac Sergej Trifunović iskoristio je svoje gostovanje u emisiji „Veliki brat“ i u velikom stilu pozvao gledaoce da, umesto glasanja za ukućane, uplate novac za operaciju Tijane Ognjanović.- Pristao je da je operiše za milion dolara samo jedan doktor iz Hjustona. Hrvati su skupili milion evra za operaciju jedne svoje devojčice, verujem da ste svi vi veliki Srbi i da imate ćirilične tastature, dokažite da ste veći Srbi od Hrvata - rekao je Trifunović i izdeklemovao broj računa sa transparenta koji je doneo u studio B92 i otišao.

I bosanski glumac sakuplja pare za TijanuBosanski glumac Feđa Štukan učinio je nesvakidašnji gest jer je odlučio da oko 700 evra, koje je sakupio za pomoć beskućniku, a koji su ostali neiskorišćeni, prebaci na račun male Tijane Ognjanović. On se u akciju uključio podstaknut pozivom srpskog kolege Sergeja Trifunovića, koji je pozvao gledaoce emisije „Veliki brat“ da umesto glasanja za ukućane pomognu teško bolesnoj devojčici.- Na ovakvim stvarima pokažete ko ste. To je dete koje ima pravo na život, a ako ćete gledati da li je ono srpske ili muslimanske nacionalnosti, onda je to najgori seljački fol nacionalizma - za Kurir kaže Štukan, koji je, kako kaže, ceo dan slao mejlove raznim kompanijama i ambasadama u BiH sa zahtevom da uplate novac za operaciju Tijane Ognjanović.

Ranije su novac uplatili:♦ „Elektromreža Srbije“ 500.000 dinara♦ Advokat Borivoje Borović 1.000 evra♦ „Telekom“ 100.000 dinara♦ zaposleni u „Beograd putu“ 122.400 dinara♦ „Delta holding“ (nepoznata svota)

Svaki dinar značiSvi koji žele da pomognu mogu to učiniti uplatom na račune Komercijalne banke na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd. Dinarski račun: 205-9011004816395-73. Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track