SRBIJO, POMOZI: Maloj Lani (6) potrebna transplantacija koštane srži
Foto: Printskrin

Spasimo još jedno dete

SRBIJO, POMOZI: Maloj Lani (6) potrebna transplantacija koštane srži

Društvo -
Lana Nikolić boluje od aplastične anemije i za lečenje u Rimu joj je potrebno 150.000 evra. SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022, aktivan je u svim mrežama, a cena poruke je 100 dinara

BEOGRAD - Lana Nikolić (6) boluje od aplastične anemije, i za transplantacije koštane srži u Rimu potrebno je 150,000 evra.

SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022, aktivan je u svim mrežama, a cena poruke je 100 dinara.Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može bezbrižno da uživa u detinjstvu kao njeni vršnjaci, već je sve aktivnosti prinuđena da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije uključuje i aplaziju. Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, nizak nivo trombocita (trombocitopenija) koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i nizak nivo leukocita (leukopenija), koji može prouzrokovati infekcije.Do sada je prikupljeno oko 30.000 evra. Pomozimo Lani da ima normalno detinjstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track