Srbin iz Australije Dane Kondić biće direktor Er Srbija
Foto: Marina Lopičić

Srbin iz Australije Dane Kondić biće direktor Er Srbija

InfoBiz -
On bi Er Srbiju zvanično trebalo da preuzme 31. decembra ove godine

BEOGRAD - Direktor nacionalne avio kompanije Er Srbija biće Srbin iz Australije Dane Kondić, koji je donedavno bio na najvišim rukovodećim pozicijama u Etihadu.

On bi Er Srbiju zvanično trebalo da preuzme 31. decembra ove godine.

Kondić koji je u međunarodnim poslovnim krugovima poznat kao Deni Kondić, dete je srpskih iseljenika sa Kozare u današnjoj Republici Srpskoj, a supruga mu je takođe poreklom Srpkinja.

Budući prvi čovek aviokompanije koja će naslediti Jat danas će u Beogradu prisustvovati potpisivanju sporazuma o strateškom partnerstvu Srbije i Etihada iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Kako saznajemo, kompanija iz UAE još pre tri meseca odlučila je da na čelo Er Srbije postavi Kondića, koji ima višegodišnje iskustvo upravljanja u vodećim svetskim avio kompanijama.

- Etihad će u skladu s ugovorom o strateškom partnerstvu imenovati Kondića za direktora kompanije - navodi sagovornik upućen u pregovore.

To potvrđuje i sadašnji vršilac dužnosti generalnog direktora Jata Velimir Vukašinović, koji kaže da poznaje svog naslednika i da s njim ima odličnu saradnju.

- Upoznali smo se pre tri meseca u Abu Dabiju. On je dobra osoba i odličan je za ovaj posao. Rođen je u Australiji, ali zna srpski, tako da neće imati nikakvih jezičkih barijera. Ima veliko radno iskustvo u oblasti komercijalnog vazdušnog transporta, industriji turizma i menadžmentu i veliki je profesionalac - navodi Vukašinović.

Kako dodaje, Kondić je veoma vezan za ovo podneblje, a ima rođake u Beogradu i Potkozarju u Republici Srpskoj, odakle su mu poreklom roditelji.

- Čak i njegova deca govore srpski, a i žena mu je poreklom Srpkinja. Često je dolazio u Srbiju i pre ovoga. Na ovo mesto došao je jer poznaje mnogo ljudi u avio saobraćaju. Poznaje i Džejmsa Hogana, pa nema sumnje da ga izuzetno ceni - smatra Vukašinović.

On se nada da će s Kondićem dobro sarađivati.

- Kada smo se upoznali, rekao mi je: "Ovde sam da bih sarađivao s vama". Mislim da će nam veoma značiti u kompaniji - ističe Vukašinović.

Budući prvi čovek Er Srbije, je kratko poručio da pre potpisivanja ugovora ne može da govori za medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track