Uhapšen u Beču pod lažnim imenom

Srbin pao 18 godina posle pljačke banke

Planeta

Autor:

U mestu Hal uhapšen je čovek osumnjičen da je, zajedno sa još četvoricom, 1994. opljačkao jednu banku u Minhenu na veoma brutalan način - saopštila je policija i dodala da je potom 43-godišnjak pobegao u Srbiju

pljačka banke, mesto Hal, Austrija, Srbin, Minhen, zoom

BEČ - Mislio da je utekao.
Jedan srpski državljanin uhapšen je juče u austrijskoj pokrajini Tirol zbog sumnje da je pre 18 godina opljačkao jednu banku u Minhenu.

- U mestu Hal uhapšen je čovek osumnjičen da je, zajedno sa još četvoricom, 1994. opljačkao jednu banku u Minhenu na veoma brutalan način - saopštila je policija i dodala da je potom 43-godišnjak pobegao u Srbiju.

Pljačkaši su iz banke odneli oko 1,4 miliona nemačkih maraka, a nemačka policija dugo je tragala za osumnjičenim, za kojeg je izdat nalog EU za hapšenje zbog otmice, uzimanje taoca, kao i težak oblik iznude. On je u Srbiji od 2001. do ove godine bio u zatvoru zbog ubistva. U Srbiji nije uhapšen jer je nemačka policija izdala nalog u EU, a kada je izašao iz zatvora, promenio je ime i otišao u Austriju. Pošto se tvrdi da je osumnjičeni opasan, prilikom hapšenja korišćene su i specijalne jedinice Kobra, ali on nije nije pružao otpor.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (0)

Pošaljite komentar 
Trenutno nema komentara, budite prvi!

Najčitanije

Facebook

Izjava dana

Ponuđeno nam je mesto vicepremijera, ali nismo prihvatili jer nismo spremni na tu vrstu obaveza Ištvan Pastor

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!
Na vrh