Srbin uhapšen zbog šverca droge u Japanu
Foto: Reuters

110 kilograma droge

Srbin uhapšen zbog šverca droge u Japanu

Crna Hronika -
Narkotici su bili skriveni u unutrašnjosti građevinskih mašina na brodu

TOKIO - Petorica muškaraca, među njima i jedan iz Srbije, pokušala da prokrijumčare 110 kilograma narkotika u luci na jugozapadu Japana.

Narkotici su bili skriveni u unutrašnjosti građevinskih mašina na brodu, a cela operacija bila je pod prismotrom policije.

Policija je, u pokušaju krijumčarenja 110 kilograma narkotika u luci na jugozapadu Japana, uhapsila petoricu muškaraca, među kojima je i jedan Srbin.

Uhapšeni muškarci iz Japana, SAD, Vijetnama, Kanade i Srbije, starosti između trideset i pedeset godina, krijumčarili su narkotik skriven u unutrašnjosti građevinskih mašina na brodu u japanskoj luci, saopštili su zvaničnici.Japanski zvaničnici imalu su dojavu australijske policije o krijumčarenju droge međunarodne kriminalne organizacije.

Policija je koristila istražnu tehniku pod nazivom kontrolisana isporuka, tako što su zamenili narkotike bezopasnim materijalom, dozvolivši da dogovor osumnjičenih ide svojim tokom, pod prismotrom.

Petorica muškaraca su uhapšeni zbog nezakonitog posedovanja zamenjenog sadržaja, za koji su mislili da su narkotici.

Japanac, Rjudži Kitamura, i četvorica ostalih, čiji identitet nije saopšten, negiraju optužbe. Kitamura vodi kompaniju koja uvozi i izvozi građevinske mašine i druge proizvode.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track