SREĆAN PUT: Mala Lana (6) odletela u Rim na lečenje!

Obolela od aplastične anemije

SREĆAN PUT: Mala Lana (6) odletela u Rim na lečenje!

Društvo -
Lana Nikolić danas treba da bude primljena u bolnicu "Ospedale Pediatrico Bambino Gesu" u Rimu gde će boraviti do pronalaska donora za nju, i u kojoj će biti obavljena transplantacije koštane srži

RIM - Šestogodišnja devojčica Lana Nikolić koja je obolela od teškog oblika aplastične anemije jutros je sa roditeljima otputovala na lečenje u Italiju.

S obzirom na Lanino trenutno veoma osetljivo zdravsteno stanje, kada gotovo svakog trećeg dana prima transfuzije krvi zbog izuzetno loše krvne slike i pada imuniteta, njen hitan put na lečenje u Rim je bio neophodan kako bi bila pod stalnim nadzorom, lekarskom negom i pripremnim lečenjem dok se za nju ne pronađe kompatibilni nesrodni donor koštane srži.

Lana danas treba da bude primljena u bolnicu "Ospedale Pediatrico Bambino Gesu" u Rimu gde će boraviti do pronalaska donora za nju, i u kojoj će biti obavljena transplantacije koštane srži. Ona će biti pacijent prof. Franka Lokatelija, koji je i direktor odeljenja pedijatrijske hematologije i onkologije u toj bolnici.

“Ovo je poslednji korak u lečenju naše Lane jer nakon 6 meseci imunosupresivne terapije, koja na žalost nije urodila plodom ovde u Srbiji, ona sada mora da ide na transplantaciju koštane srži u bolnicu u Rimu. Imamo poverenja u ustanovu u koju idemo i nadamo se da će nesrodni donor biti pronađen što pre kako bi Lani što pre bila transplantirana koštana srž. Kada bude operisana, prvih mesec i po dana biće u sterilnoj sobi u bolničkoj izolaciji, a onda moramo biti strpljivi još tri meseca nakon toga kako bismo sa sigurnošću znali da li je operacija bila uspešna. Posle toga ako sve bude kako treba i nema komplikacija mogli bismo da se vratimo u Beograd, a pod kompletnim nadzorom lekara do ozdravljenja Lana treba da bude preko godinu dana. Mi smo za sada svi puni optimizma i nade da će naša Lanica uskoro ozdraviti, da će konačno živeti srećno i bezbrižno kao njeni vršnjaci i da će moći u septembru da krene u prvi razred, kao i da će ovo bolno iskustvo zauvek ostati iza nas”, kaže Oliver Nikolić, otac male Lane.

Za malu Lanu Nikolić sakupljeno je do sada 185.000 evra, što nije sav potreban novac za njeno kompletno lečenje. Sama operacija transplantacije koštane srži u bolnici u Rimu iznosi 156.248,25 evra, a pored toga za proces pronalaska odgovarajućeg nesrodnog donora koštane srži, pretrage baze podataka i testiranje potencijalnih donora treba obezbediti sredstva od oko 50.000 evra, kao i sredstva za troškove transporta i boravka u Rimu. Zbog toga se akcija pomoći devojčici nastavlja, dok se ne sakupe sva neophodna sredstva za lečenje i postoperativni period.

Porodica Nikolić se zahvaljuje svim ljudima dobre volje koji su nesebično pomogli svojim donacijama da se sakupe sredstva za Lanino lečenje, jer bez svih koji su donirali novac njen odlazak u bolnicu u Rimu i početak lečenja ne bi bio moguć. Takođe, porodica se zahvaljuje lekarima i zaposlenima odeljenja hematoonkologije Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj zatim osoblju i lekarima Zavoda za transfuziju krvi za svu pomoć u dosadašnjem lečenju Lane, kao i svim ljudima koji su donirali krv za Lanu.

Kako pomoći Lani

SMS broj:4022 aktivan za sve mrežeCena poruke je 100 dinara. Uplata na račun: Na ime Oliver Nikolić

Za dinarske uplate: 160-1-73, poziv na broj: 51-102-0012682.1Za devizne uplate: Banka inteza, Milentija Popovića 7b11070 Novi Beograd DBDBRSBG, IBANRS35160513020158224493

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track