SRPSKE KNJIGE U ROTERDAMU: Naši životi isprepletani u romanima Snežane Negovanović Prokić
Foto: Lada Stavros

Uspeh dragulja srpske dijaspore u Holandiji

SRPSKE KNJIGE U ROTERDAMU: Naši životi isprepletani u romanima Snežane Negovanović Prokić

Pop kultura -
Promocija romana "Hoću druge snove" i "Ljubav i kašalj" održana je u Roterdamu u prostorijama Srpske dopunske škole, a unosila se stolica više

Snežana Negovanović Prokić, umetnička duše iz Šumadije, održala je promociju svojih romana "Hoću druge snove" i "Ljubav i kašalj" u Roterdamu, u prostorijama Srpske dopunske škole. Učionica je bila mala za sve koji su sa zadovoljstvom došli da podrže književnicu, pa se unosila i stolica više.

Popred autorke, o knjigama je govorio književnik profesor Vjekoslav Vukadin iz Bosne i Hercegovine.

"U prvoj knjizi Hoću druge snove u samom naslovu Snežana je, u stvari, navela i razlog odlaska iz svoje zemlje. Čovek pridaje veliku važnost svom snu. Uvek ga je tumačio i dovodio u vezu sa stvarnim životom. A san i jeste preobražena slika stvarnosti koja simbolično najavljuje ono što će nam se desiti", bile su pohvalne reći književnika, dok je delove teksta iz druge knjige "Ljubav i kašalj" pročitala dr Slobodanka Kotaraz.

"Među prisutnima nalazio se i pofesor Rul Shuit, koji ce započeti prevod prve knjige "Hoću druge snove". Poželela sam da se predstavim publici sa prvom autobiografskom knjigom, a kasnije, nadam se, uslediće i prevod druge knjige", rekla je Snežana, koja je puna utisaka posle uspešne promocije svojih romana u Holandiji.

Cela atmosfera bila je topla i opuštena, a aplazu i čestitke na kraju promocije velika je nagrada za iskrena i hrabra dela u kojima je otvoreno govorila ne krijući se iza nekog drugog imena. Obe knjige Snežane Negovanović Prokić zavređuju pažnju čitalaca jer smo u njima svi mi i naši životi isprepletani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track