SRPSKI VUKOVAR: Navijači pružili spektakularnu podršku košarkašicama Srbije
Foto: Fiba

Šesti igrač

SRPSKI VUKOVAR: Navijači pružili spektakularnu podršku košarkašicama Srbije

Košarka -
Srpske juniorke savladale Grčku u sjajnoj atmosferi koju su napravili navijači

VUKOVAR - Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je startovala na Evropskom prvenstvu za igračice do 18 godina koje je danas počelo u Hrvatskoj.

Srpkinje su u svojoj grupi u Vukovaru savladale Grčku rezultatom 65:52 (12:20, 18:11, 22:13, 13:8).

Više od samog rezultata ostaće zabeležena podrška koju su napravili srpski navijači. Njih nekoliko stotina napravilo je atmosferu kakvu ne pamti selektor Srbije Zoran Kovačić, koji ima trenerski staž duži od četiri decenije.

"Bili smo u velikom grču na početku utakmice što se možda i očekivalo na startu šampionata. Selekcija Grčke je do prednosti od 11 poena razlike došla, ne zbog posebno dobre igre, već zbog našeg katastrofalnog izdanja, koje su obeležile početničke greške i brojni promašaji. Međutim, brzo smo se konsolidovali i odigrali zaista izvrsno u nastavku meča. Devojke su se maksimalno borile, izgarale u odbrani, tako da pobeda nije mogla da izostane. Za kraj, moram da istaknem neverovatnu podršku koju smo imali od naših navijača u Vukovaru. Napravili su takvu atmosferu kakvu nisam doživeo za 41. godinu koliko se bavim trenerskim poslom. Od srca im se zahvaljujemo i obećavamo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom Evropskom prvenstvu", istakao je Zoran Kovačić, selektor ženske U18 reprezentacije Srbije.

U srpskom timu najefikasnije su bile Sanja Mandić sa 18, Aleksandra Crvendakić sa 17 i Anja Spasojević sa 10 poena.

Drugi meč na šampionatu Srpkinje igraju u petak od 13.45 protiv Portugala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track