SRPSKOJ KOŠARKAŠICI AMPUTIRANA NOGA: Devojke su vrištale i zapomagale!

Nesreća u Mađarskoj: Nataša Kovačević (19) povređena u saobraćajki

SRPSKOJ KOŠARKAŠICI AMPUTIRANA NOGA: Devojke su vrištale i zapomagale!

Crna Hronika -
U saobraćajnoj nesreći na putu između Đera i Šoprona povređeno 16 osoba, među kojima i Nataša Kovačević (19) i Milica Ivanović (25), srpske reprezentativke, a trener ekipe Akoš Fuzi i tim menadžer Peter Tapodi poginuli

ĐER - Strašno!Nataša Kovačević (19) i Milica Ivanović (25), srpske košarkaške reprezentativke i košarkašice mađarskog Đera, povređene su u stravičnom sudaru, koji se juče po podne dogodio na putu između Đera i Šoprona u Mađarskoj. U saobraćajki su poginuli Akoš Fuzi, trener ekipe, i Peter Tapodi, tim menadžer, a lakše i teže povrede zadobilo je još 16 putnika autobusa.Vozač „lade“ krivKošarkašice su putovale autobusom na pripremnu utakmicu u Šopron, kad je vozilo skrenulo s puta kako bi izbeglo direktan sudar s automobilom koji je prešao u njihov smer. Policija je saopštila da će vozač automobila „lada“ (69), koji je zadobio povrede grudnog koša, nakon oporavka u bolnici biti uhapšen zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće.- Nataša Kovačević i Milica Ivanović povređene su u ovoj nesreći, ali su van životne opasnosti. Kovačevićeva je imala povredu noge, a lekari su dali sve od sebe da joj spasu stopalo. Nažalost, u tome nisu uspeli, pa joj je levo stopalo amputirano. Nataša je smeštena u šok-sobu i probudila se nakon operacije, dok je njena saigračica Milica Ivanović ugruvana - pišu mađarski mediji.Kobno prevrtanjeDo strahovitog sudara došlo je kad se u traci kojom se autobus sa košarkašicama kretao iznenada pojavio automobil.- Iz još neutvrđenih razloga, automobil „lada“ prešao je u suprotnu traku i direktno išao na autobus. Kako bi izbegao direktan sudar, vozač autobusa je skrenuo s kolovoza. Međutim, „lada“ je ipak udarila u autobus, koji je sleteo s puta i prevrnuo se na bok - prenose mađarski mediji.Na lice mesta odmah su stigle brojne ekipe Hitne pomoći, vatrogasci, ali i helikopteri kako bi što pre izvukli sve povređene iz slupanog autobusa i ukazali im pomoć.- Nažalost, Peter Tapodi, menadžer tima, od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta, dok je trener Akoš Fuzi helikopterom prevezen u najbližu bolnicu. Međutim, njegove povrede bile su ozbiljne, izgubio je mnogo krvi, zbog čega je podlegao povredama - pišu mađarski mediji.Prema rečima očevidaca, prizor na mestu nesreće bio potresan je i jeziv.- Svuda je bilo srče, stvari su bile razbacane po putu... Devojke su vrištale i zapomagale, a neke od njih nisu mogle same da izađu iz prevrnutog autobusa. Bilo je i dosta krvi. Ubrzo su stigle brojne ekipe Hitne pomoći i vatrogasaca, a spasilački helikopteri leteli su iznad olupine autobusa. Scena je bila kao u filmovima - ispričao je mađarskim medijima jedan od očevidaca strašnog udesa.

Ugruvana... Milica Ivanović
Ugruvana... Milica Ivanović

Lekari pokušali Nataši da spasu levo stopalo
Lekari pokušali Nataši da spasu levo stopalo

Evropa žali zbog tragedijePovodom strašne saobraćajne nesreće u Mađarskoj, oglasila se i FIBA.- Ovo je tužan dan, ne samo za evropsku već i za svetsku košarku. Od vitalnog je značaja da se evropska košarkaška porodica ujedini i učini sve što može da pomogne klubu Đer, a posebno porodicama onih koji su izgubili svoje voljene - rekao je Siril Kumans, vršilac dužnosti predsednika FIBA Evropa.

Pomoć igračicamaKonzul Srbije u Budimpešti Jelena Cvijanović potvrdila je da je teško povređena srpska reprezentativka Nataša Kovačević zbog čega su lekari morali da joj amputiraju nogu."Od dežurnog lekara na intenzivnom odeljenju traumatologije u bolnici u Đeru, saznali smo da je Nataša imala ozbiljnu povredu leve noge, zbog čega su morali da joj amputiraju nogu do kolena", rekla je Cvijanovićeva.Nakon operacije Nataša je u stabilnom stanju i život joj nije ugrožen, a druga devojka (reprezetativka Milica Ivanović) je ugruvana i nije zadržana u bolnici, rekla je Cvijanovićeva.Ministarstva sporta i inostranih poslova Srbije pokrenula su državne kapacitete da pomognu košarkaškim reprezentativkama koje su povređene u Mađarskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track