Srušila se stambena zgrada, troje poginulih

Srušila se stambena zgrada, troje poginulih

Planeta -
Francuski predsednik Fransoa Oland je izrazio saučešće porodicama žrtava dok su se šokirane komšije okupile na mestu nesreće u srcu oblasti Šampanja

REMS - Troje ljudi je u nedelju poginulo, a 14 povređeno, kada se srušio deo stambene zgrade u francuskom gradu Remsu usled, kako se pretpostavlja, eksplozije gasa, samo tri nedelje posle slične tragedije nedaleko od tog mesta.

Francuski predsednik Fransoa Oland je izrazio saučešće porodicama žrtava dok su se šokirane komšije okupile na mestu nesreće u srcu oblasti Šampanja.

Lokalne vlasti su saopštile da je uzrok nesreće, u kojoj se srušio deo četvorospratnice sa 10 stanova, verovatno eksplozija gasa.

Policija u departmanu Marne, gde se Rems nalazi, rekla je da su poginule tri odrasle osobe, dok je 14 osoba povređeno, od kojih jedna teško. Među povređenima ima i dece.

Prvo je objavljeno da su poginule dve osobe, ali je posle nekoliko sati u ruševinama pronađeno telo šezdesetogodišnje žene. Vlasti takođe kažu da tragaju za mladićem koji živi na četvrtom spratu.

Oko 75 komšija okupilo se u obližnjem sportskom kompleksu i školi gde je organizovano pružanje psihološke pomoći onima kojima je potrebna, prenosi AFP.

Početkom meseca četiri člana iste porodice poginula su, a još jedna osoba je teško povređena kada je eksplozija gasa uništila njihov stan u Vitri-le-Remsu, koji nije mnogo udaljen od mesta današnje nesreće.

Taj incident je šokirao komšije, naročito zato što je otac još bio živ kada su vatrogasci stigli i više od dva sata je razgovarao sa njima pokušavajući da im pomogne da pronađu njegovu suprugu i dete pre nego što je umro u kolima hitne pomoći.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track