STADIONI BUDUĆNOSTI: Pogledajte na kakvim objektima će se igrati fudbal (FOTO)

Atrakcija

STADIONI BUDUĆNOSTI: Pogledajte na kakvim objektima će se igrati fudbal (FOTO)

Fudbal -
Rekonstrukcije fudbalskih objekata su u punom jeku ne samo u Brazilu, koji se sprema za Mundijal i muku muči sa kašnjenjem radova, već i u Rusiji koja je domaćin prvenstva sveta za ćetiri godine, Francuskoj, koja se sprema za EURO 2016
1 / 8

Svuda u svetu, pa i u Srbiji se uz priče o kvalitetu fudbala govori o nephodnosti rekonstrukcije stadiona, kojima ne dostaju komfor ili semafori ili iz nekog drugog razloga nezadovoljavaju kriterijume.

Rekonstrukcije fudbalskih objekata su u punom jeku ne samo u Brazilu, koji se sprema za Mundijal i muku muči sa kašnjenjem radova, već i u Rusiji koja je domaćin prvenstva sveta za ćetiri godine, Francuskoj, koja se sprema za EURO 2016., ali i španska Valensija, koja i pored finasijskih poteškoća planira rekonstrukciju "Mestalje" Stadioni Internacionala, Korintijansa i Palmeirasa zaista izgledaju kao u bajci, a zanimljivo je da će na Pantanal areni, po završetku Mundijala u Brazilu, fudbalsku loptu kotrljati trećeligaši.

Rusija nimalo ne zaostaje za ostatkom Evrope, što se tiče kvaliteta fudbala, a Spartak i CSKA, kao dva najveća ruska kluba, treba da dobiju nove stadione, na kojima će se igrati naredni svetski šampionat.

Francuska je domaćin Evropskog prvenstva 2016. godine, a pored Stadiona Francuska u Sen Deniju, moći će da se pohvali i renoviranim "Velodromom" u Marseju, kao i novim zdanjemu Lionu, nazvanim "Stadion svetlosti".

Među novim stadionima svoje mesto je našla i "Mestalja", koja u planovima zaista izgleda fantastično. Ipak, Valensija je u velikim finansijskim problemima, pa je pitanje kada će novi projekat zaista i zaživeti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track