Stanje povređenih kadeta dobro
Foto: RTS

Diplomac 2012.

Stanje povređenih kadeta dobro

Crna Hronika -
Košutić je rekao da su dva kadeta, koja se nalaze na toj klinici i koji su zadobili povrede od projektila i eksplozivnih sredstava i mnogo sitnih rana po telu i ekstremitetima, dobro i van životne opasnosti

BEOGRAD - Zdravstveno stanje kadeta koji su povređeni u eksploziji u ponedeljak na poligonu kod Ćuprije je dobro, izjavio je jutros načelnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA, pukovnik Milimir Košutić.

Košutić je rekao da su dva kadeta, koja se nalaze na toj klinici i koji su zadobili povrede od projektila i eksplozivnih sredstava i mnogo sitnih rana po telu i ekstremitetima, dobro i van životne opasnosti.

On je, gostujući na TV Pink, istakao da nije bilo i da neće ni biti hirurških intervencija i da očekuje da će do kraja ove i početkom sledeće nedelje oni biti otpušteni kući.

Košutić je izrazio uverenje, prema informaciji koju je dobio od dežurnih lekara, da su i ostali kadeti koji su povređeni u toj eksploziji, dobro i da njihov oporavak teče korektno.

Tragedija se dogodila u ponedeljak u 9.05 sati, kada je jedan od kadeta pronašao projektil iz automatskog bačača granata na poligonu kraj Ćuprije, tokom redovnih aktivnosti u skopu priprema za završnu vežbu "Diplomac 2012" kadeta četvrte godine Vojne akademije.U eksploziji zaostale granate na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" poginuli su kadeti Milina Miletić (23) iz Gornjeg MIlanovca i Filip Milojević (24) iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Teže su povređeni kadeti Tanja Milošević (24) iz Lebana i Stefan Milosavljević (24) iz Novog Sada, navodi se u saopštenju. Lakše povrede zadobili su kadeti Mirjana Veličković (24) iz Surdulice, Jelena Obradović (27) iz Kragujevca, Slobodan Petrović,(24) iz Vlasova, Mladen Milosavljević (23) iz Aleksinca i Nikola Garabiljević (24) iz Špaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track