Stanković: Popis u tri opštine na jugu sledeće godine

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu

Stanković: Popis u tri opštine na jugu sledeće godine

Politika -
Plan je da se uradi popis po međunarodnim kriterijumima. Da se rešavaju problemi u okviru Ustava i međunarodnih konvencija, da popis počne uz dogovor sa lokalnim Albancima, rekao je Stanković

BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je danas da je realno da novi popis u ovim opštinama bude organizovan sledeće godine.

"Plan je da se uradi popis po međunarodnim kriterijumima. Da se rešavaju problemi u okviru Ustava i međunarodnih konvencija, da popis počne uz dogovor sa lokalnim Albancima i uz prisustvo međunarodne zajednice kao svedoka", rekao je Stanković.

Pošto u budžetu za 2014. godinu nije predviđen novac za popis, Stanković je rekao da su za sledeću godinu planirana adekvatna sredstva u lokalnim samoupravama gde se očekuje povećanje sredstava u iznosu od devet odsto. Govoreći o prekinutim razgovorima koje su prestavnici albanskih partija sa juga Srbije vodili sa Vladom Srbije, Stanković je rekao da očekuje njihov nastavak i da će u njima učestvovati "13 ministarstava sa najodgovornijim ljudima".

"Razgovori imaju za cilj da se sprovede sve ono što se u proteklih 12 godina dogovaralo sa državom i da ove tri opštine funkcionišu kao ostale opštine", naveo je on i dodao da je dogovoreno da se na svaka tri meseca vrši analiza i da se vidi šta je ispunjeno iz dogovora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track