STARA PAZOVA: 2.000 novih radnih mesta do kraja 2014.

Biće posla

STARA PAZOVA: 2.000 novih radnih mesta do kraja 2014.

Srbija -
Dosad im došlo pet-šest stranih kompanija

BEOGRAD - U Staroj Pazovi se do kraja 2014. godine očekuje 2.000 novih radnih mesta, izjavio je predsednik te opštine Đorđe Radinović, ocenivši da je ta lokalna samouprava na četvrtom mestu u Srbiji po privlačenju stranih investicija.

"Očekujemo do kraja sledeće godine 2.000 novih radnih mesta, sa ovim kompanijama koje su već došle", rekao je Radinović na prezentaciji potencijala Stare Pazove u Privrednoj komori Beograda.

On je ukazao da je ta opština na jako dobrom geografskom položaju, što je jedan od razloga za zainteresovanost velikog broja investitora, ali i da opštinska uprava puno radi na tome da privuče pre svega investicije iz inostranstva.

Kako je dodao, u Staru Pazovu je došlo već pet-šest stranih kompanija. Radinović je napomenuo da ta opština ima tri veoma razvijene industrijske zone i da se sada priprema za otvaranje četvrte, pored autoputa E75, koja će biti na izuzetno atraktivnoj lokaciji - katastarski gledano na granici sa Beogradom.

Prema njegovim rečima, u tu industrijsku zonu već je došla jedna velika kompanija - belgijski Delez koji će na površini od 120.000 metara kvadratnih izgraditi svoj distributivni centar za Balkan.

Početkom juna Ajmaks će započeti izgradnju logističkog centra od 70.000 kvadrata, a u industrijskoj zoni zemljište za izgradnju fabrike je kupila i francuska Streit nova, koja se bavi proizvodnjim delova za turbine za automobilsku industriju, dodao je Radinović.

On je istakao da je italijansko-austrijska kompanija Kvatro haus u fazi kupovine zemljišta u Golubincima, koja bi na tom prostoru mogla da gradi fabriku za izradu betonskih konstrukcija.Predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković je ocenio da Stara Pazova nije više samo mesto između Beograda i Novog Sada, već da je to opština koja ima potencijal da bude motor razvoja Srema i Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track