AMERIČKI DIPLOMATA U GRAND MAGAZINU:Srbija je moja omiljena zemlja!

Savetnik za kulturu

AMERIČKI DIPLOMATA U GRAND MAGAZINU:Srbija je moja omiljena zemlja!

Stars -
Meni je u početku bilo teško jer sam kasno počeo da učim i još imam problema sa padežima, rekao je gospodin Rajan Rolands

Rajan Rolands, savetnik za kulturu i šef kancelarije za odnose s javnošću američke ambasade, gostovao je u popularnom Grand magazinu televizije Grand. Pričalo se o muzici, sportu, hrani ali i o tome koliko je teško ili lako strancima da nauče srpski jezik. Učenje jezika zemlje domaćina, ali i obraćenje svim segmentima populacije su zadaci američkih diplomata.

"Moj srpski još nije dovoljno dobar. Imao sam prednost pri učenju jer sam živeo u Makedoniji i rečnik je sličan. Padeži su još teški za mene. Mi smo u Americi slabi sa jezicima, vi ste u odlični. Meni je u početku bilo teško jer sam kasno počeo da učim. Vi u prvom razredu učite strani jezik. Za mene je ključ u svetu ako ja mogu da razgovaram sa ljudima širom sveta. Jezik je prioritet za Stejt department. Od početka je malo teško da prihvatim da je srpski različiti od makedonskog i to je bio izazov. Oni kažu grah, a ovde se kaže pasulj", rekao je gospodin Rajan.

"Srbija je moje jedno najomiljenije mesto na svetu. Moj mandat ima kraj, ali ću se vratiti. Vino je odlično, muzika je dobra, sport je dobar i Srbija je u centru za putovanja i ima toliko mnogo razloga da se poseti Srbija. Volim Đerdap i taj prostor je toliko lep i Suboticu, Sombor...", rekao je Rajan Rolands.

"Volim sarmu i kiseli kupus kada je reč o hrani, možda što imam nemačko poreklo", rekao je Rolands i pohvalio voditeljke na veoma popularnaoj emisiji, koja ima veliki uticaj na mlade.

NA PORTALU KURIRA MOŽETE DA PRATITE GRAND NARODNU TELEVIZIJU

http://www.youtube.com/watch?v=BJJPUlHOefE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja