ČEKA ODOBRENJE DOKTORA: Mirka Vasiljević planira porođaj u kadi!
Foto: Damir Dervišagić

Treća beba na putu

ČEKA ODOBRENJE DOKTORA: Mirka Vasiljević planira porođaj u kadi!

Stars -
S obzirom na to da trudnoću vodi u jednoj privatnoj klinici, ona se već uveliko konsultuje sa doktorom, u čijoj ordinaciji ne postoji kada, gde može da se porodi na taj način

Glumica Mirka Vasiljević, koja će se za pet meseci poroditi po treći put, odlučila je da to uradi u kadi. Iako se prva dva puta porodila u Bordou, jer je njen nevenčani suprug Vujadin Savić igrao za tamošnji fudbalski klub, ovog puta najmlađi član na svet će doći u Beogradu.

S obzirom na to da trudnoću vodi u jednoj privatnoj klinici, ona se već uveliko konsultuje sa doktorom, u čijoj ordinaciji ne postoji kada, gde može da se porodi na taj način."Mirka nije jedna od onih žena koje se plaše porođaja, uostalom, kroz sve to je već dva puta prošla, ali je mnogi savetuju da to ovog puta uradi u vodi, jer je ubrzo posle drugog porođaja ostala u drugom stanju. Ona bi volela da proba porođaj u kadi, ali joj doktor još uvek nije dao zeleno svetlo za to jer je suviše rano. On ju je podržao u toj ideji, ali ukoliko ne bude imala nikakvih bakterija i problema sa pritiskom. Mirka je ipak počela da se raspituje gde to može da uradi, jer su retke klinike u regionu koje imaju tu vrstu porođaja koji ublažava bol tokom kontrakcija", kaže naš izvor blizak glumici.

Inače, porođaj u kadi razlikuje se od klasičnog po tome što se odvija u vodi temperature 37 stepeni Celzijusa. Trudnica ulazi u kadu kada počnu kontrakcije jačeg inteziteta, gde je izložena blagim masažama pod mlazom vode. To ubrzava porođaj i smanjuje bol, pa na taj način porođaj čini prijatnijim.

Zavisno od procene doktora, beba može, a i ne mora, da izađe u vodu. Stručnjaci često ovako rođene mališane nazivaju "vodena deca".

Podsećanja radi, Vujadin i Mirka već imaju dvoje dece, dvoipogodišnjeg Andreja i osmomesečnu Adrijanu.

Mirka i Vujadin, foto Zorana Jevtić
Mirka i Vujadin, foto Zorana Jevtić

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track