Dino Merlin za Kurir: Zbog Cece nikada ne pevam moj Beograd!
Foto: Damir Dervišagić

Poznati kantautor o odnosu s bivšom saradnicom

Dino Merlin za Kurir: Zbog Cece nikada ne pevam moj Beograd!

Stars -
Numera je nastala kao omaž gradu u kojem sam doživeo mnoge srećne trenutke i koji je umnogome uticao na moju karijeru. Ne izvodim je na koncertima jer je već lepo otpevana

Dino Merlin posle šest godina diskografske pauze objavio je novi album pod nazivom „Hotel Nacional“. Izdanje se već u prvoj nedelji prodaje našlo na Bilbordovoj top-listi.- Muzika je moj život i posao koji doživljavam ozbiljno. Tu nema kompromisa, nema brzih i lakih rešenja, tu ništa ne prepuštam slučaju, a kada tako postavite stvari u samom početku, kad izaberete da budete temeljni i predani poslu, onda vam treba i vremena da biste sve napravili na željeni način. Izuzetno sam zadovoljan rezultatima i time na kakav je prijem naišao moj album.Da li je tačno da inspiraciju za tekstove nalazite u Kuranu i knjigama arapskih filozofa?- Sve što čitam, slušam ili što doživljavam utiče na mene, a samim tim i na moju muziku. Od raznih knjiga što mi dođu pod ruku do onoga što čujem na ulici. Meni je život inspiracija.Ko je žena koja se provlači kroz vaše pesme?- Slično pitanje sam i ja postavio britanskom pevaču Ketu Stivensu alijas Jusufu Islamu. Naime, pitao sam ga ko je ledi Darbanvil iz jedne od njegovih najlepših pesama, da li je stvarna, ili je samo san. On mi je odgovorio: „O, Dino, pitaj me sve samo me ne pitaj to.“ Većina mojih pesama je o jednoj ženi, na moju veliku sreću, stvarna je i u mom je životu već 35 godina.Govorite o supruzi Ameli? - Ljubav. Znate kako kažu, najveće istine u životu uvek su najočitije. Tajna za dobar brak nije tajna, potrebna je samo volja da se istraje u ljubavi, toleranciji i uzajamnom poštovanju. Amelini roditelji su me prihvatili upravo kad su videli moju volju da istrajem, ne samo u našoj ljubavi već i u svemu što radim. Razumem njene roditelje koji nisu bili srećni što im je kćerka izabrala sanjara poput mene. Ne biste bili ni vi kad bi vam dete odabralo da provede život sa pesnikom koji lovi oblake, a pri tome je, kako se u žargonu kaže frontalni kokuz. Takvi sanjari nisu poželjni zetovi ni na jednom meridijanu, ni na jednoj paraleli na svetu, ali Amela i ja smo pobedili, uspeli smo da pobegnemo u sadašnjost.U kakvim ste odnosima sa Cecom? - Sa Cecom nisam u kontaktu. Zapravo, mi se veoma površno poznajemo, mislim da smo se sreli svega dva puta u životu.Napisali ste joj jednu od najlepših pesama „Beograd“.- „Beograd“ je nastao kao omaž gradu u kojem sam doživeo mnoge srećne trenutke i koji je umnogome uticao na moju karijeru. Pesma nije na mojoj set-listi iz dva razloga. Prvo, napisao sam skoro 200 kompozicija, a na koncertu se objektivno ne može izvesti više od 30, i drugo, ta pesma je već lepo otpevana, pa nema potrebe da bilo šta tu popravljam.Kad ćemo vas s novim albumom videti u Srbiji?- Turneja je tek počela, i ova godina je blago zagrevanje, koje podrazumeva dvadesetak koncerata u Evropi i Severnoj Americi. Sledeće godine očekujte mene i moj tim na velikim terenima. Ono što već sad mogu da obećam svojoj publici jeste vrhunski šou, koncert koji će se dugo pamtiti, kao što i ja pamtim nastup u Areni pre tri godine, a za ostale detalje ima vremena.

O Vesninoj ćerkiNAVIJAM ZA NIKOLIJUDa li vam se sviđa muzika koju radi Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac?- Nikoliju znam od rođenja. I njenog tatu i mamu i dedu i baku. Uvek sam veliki navijač dece svojih prijatelja.

http://www.youtube.com/watch?v=W_ppC5iKbK4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track