DRAMA TEREZE KESOVIJE: Imala sam sepsu, bilo je gadno!
Foto: Marina Lopicic

Preživela

DRAMA TEREZE KESOVIJE: Imala sam sepsu, bilo je gadno!

Stars -
Što te ne ubije, učini te jačim. Imala sam sepsu. Bilo je veoma gadno, kaže pevačica

Hrvatska pevačica Tereza Kesovija, nedavno je umesto na promociji svoje autobiografske knjige "To sam ja", završila u bolnici u Dubrovniku zbog jake infekcije bubrega. Terezi je pre šest godina zbog karcinoma odstranjen bubreg pa je poslednjih dana ponovno bila u velikom strahu za svoj život.

"Što te ne ubije, učini te jačim. Imala sam sepsu. Bilo je veoma gadno. Sada se mnogo bolje osjećam. U bolnici sam provela sedam dana. Bila sam slaba zbog temperature i veoma žalosna, jer je zbog bolesti odložena promocija moje knjige", govori Kesovija, koja je početkom sedmice otpuštena iz bolnice u Dubrovniku.

Ističe da je u životu imala mnogo teških trenutaka, ali da je uvek na kraju izlazila kao pobednik.- Kada čovek ostane bez jednog bubrega, onda je na sve spreman. Nedavno sam dobila tešku upalu bubrega pa se, onda, uvukla bakterija, koja je, na moju žalost, otišla u krv... Onda je to vrlo, vrlo, vrlo opasno po život. Ali, evo, ponovo sam se izvukla. Hvala Bogu, sada se dobro osećam. Stalno sam na infuzijama, ali neću odlagati nastupe i uskoro ću ponovo na scenu, bez koje ne mogu da zamislim svoj život. Ništa me ne može sprečiti da pevam. Jedino smrt, ali ona je još daleko", kaže Kesovija.

Tog dana kada je završila u bolnici, osećala se dobro i bila je u poseti kod prijatelja.- Sve je bilo sasvim normalno. Onda sam odjednom osetila da me hvata temperatura. Sve mi je bilo gore. Počela sam se osećati loše i malaksalo. Imala sam temperaturu koja je brzo rasla. Prvo je bila 37,5 pa 37,8, 38,5, 38,9... Onda smo shvatili da je neophodno da što pre odem u bolnicu i pozvali su Hitnu pomoć. Kada sam došla u bolnicu, bila sam svesna svega", nastavlja hrvatska diva. Doktori su Terezi preporučili strogo mirovanje određeni vremenski period i toga će morati da se pridržava.-

Pevačica se sada nalazi u Zagrebu, gde redovno posećuje doktora i prima injekcije, a promociju knjige održaće krajem septembra, čim se potpuno oporavi.

"Svima im mogu reći samo jedno veliko hvala. Svakog dana idem kod doktora. Daju mi infuzije i rade preglede. Videćemo šta će biti nakon ponedeljka. Meni je do četvrtka bilo veoma teško da hodam. Sada se osećam znatno bolje, kao da mogu mnogo toga, ali ne baš sve. U Zagrebu me sestre i doktori odlično paze. Vratili su me u život, ne samo stručnošću nego i osmesima. Jasno im je koliko pacijentu znači jedan lep osmeh, to je nazamenjivo i jednako važno kao i terapija", kaže Kesovija. Doktori su joj propisali i posebnu ishranu, koja joj posebno teško pada.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track