GUČA: Poslednjeg dana sabora, Manjifiko i Miroslav Ilić
Foto: Printskrin

Spektakl

GUČA: Poslednjeg dana sabora, Manjifiko i Miroslav Ilić

Stars -
Guča je "prestonica trube" od 1961. godine kada je prvi put održan Dragačevski sabor i predstavlja jedan je od najvećih i najposjećenijih muzičkih festivala na svetu

GUČA- Na 54. Dragačevskom saboru u Guči održano je finalno takmičenje 17 orkestara sa 180 trubača. Takmičare i goste sa bine je pozdravio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je rekao da se zvuk trbe u Guči razleže na svim mestima gde Srbi žive.

Takmičenje je otvorio domaćin sabora, predsednik Udruženja književnika Srbije Radomir Andrić koji je poželeo trubačima i posetiocima, koji je oko 15.000 na gradskom stadionu, da se dugo viđaju i vesele uz trube, čežnje i očaravanja.

Na manifestaciji, koja se održava od 1961. godine, večeras se prvi put takmičio i orkestar čiji je kaplenik žena. Orkestar koji predvodi Danijela Veselinović iz Arilja takmičila se za Zlatnu trubu Guče.

U finalu su bili i orkestri Marka Gligorijevića iz Duba, Siniše Stankovića i Saše Krstića iz Zagužanja, Ivana Jovanovića iz Užica, Božidara Mladenovića iz Svilajnca, Šidski trubači iz Šida, Bojana Krstića iz Vladičninog Hana, Radiše Vitezovića iz Tubića, Dejana Jevdjića iz Požege, Mraka Trnavca iz Mršelja i orkestar Barka iz Knjaževca.

Pobednik 54. Sabora trubača u Guči je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike "Zlatna truba" pripala je Goranu Rankoviću iz Guče, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Dejana Jevdjića iz Požege, a najizvornije muziciranje prikazao je Ivan Jovanović iz Užica.

Sabor se zvanično završava sutra koncertom "Manjifika" od 20 časova i Miroslava Ilića koji nastupa od 22 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track