IMA SE, MOŽE SE: Srbija opet na Evrosongu!

Našli sponzore

IMA SE, MOŽE SE: Srbija opet na Evrosongu!

Stars -
Posle dve godine, naša zemlja ponovo će učestvovati na najvećem evropskom muzičkom takmičenju

Šef srpske delegacije Evrosonga i urednik RTS-a Dragan Ilić Ilke potvrdio je da ćemo imati predstavnika na ovom festivalu, i to jubilarnom 60. koji će se 2015. održati u Beču zahvaljujući pobedi Končite Vurst.

Srbiju će ovo takmičenje koštati oko 350.000 evra. Od reklama i sponzora moguće je pokriti 200.000 evra, dok ostatak finansira RTS.

"Imamo lepe vesti, rukovodstvo RTS-a je odlučilo da ponovo idemo na Evrosong, a zasada ne znamo kako ćemo birati predstavnika. Ukoliko bude bilo sponzora, ponovo ćemo organizovati “Beosong”. U suprotnom, napravićemo jeftiniji šou u kojem ćemo izabrati našeg kandidata", rekao nam je Ilić.

Odluka RTS-a da se vratimo na Evrosong obradovala je mnoge ljubitelje ovog takmičenja, među kojima je Saša Milošević Mare, tekstopisac “Molitve” s kojom je Marija Šerifović pobedila 2007. godine.

"Veoma me raduje to što ćemo ponovo popularisati našu muziku tamo jer to zaslužujemo, ali je vrlo važno da za nastup imamo dovoljno novca. Ako nemamo dovoljno novca, bolje je da odustanemo. Ukoliko ga imamo, treba da jurišamo na pobedu", kaže Mare, a kompozitor “Molitve” Vladimir Graić Graja dodaje da moramo da nađemo dovoljno novca:

"Zamislite da se fudbalska reprezentacija Srbije ne takmiči na evropskom šampionatu jer nema para. Za Evrosong uvek treba naći novac".

http://www.youtube.com/watch?v=YmDOGZLriDI

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track