Ivana Žigon za Story: Moj novi život posle rastanka s mužem
Foto: Story

Prva ispovest nakon skandaloznih optužbi

Ivana Žigon za Story: Moj novi život posle rastanka s mužem

Stars -
Meni je posle tog rastanka zaista nužna pauza, da sve što je Stevi zafalilo našim rastankom nadoknadimo pažnjom, rekla je Ivana Žigon za novi broj magazina Story

Posle prošlonedeljne premijere istorijskog spektakla Stojte, galije carske pred prepunim Sava centrom, mnogi su složni u oceni da je autorka tog projekta, multimedijalna umetnica Ivana Žigon (46) dostigla vrhunac svoje karijere i dosegla vrtoglave uspehe brojnih inostranih kolega.

Samo dan i po nakon što se poklonila u Sava centru, koji ju je ispratio dugotrajnim ovacijama, pojavio se intervju jednog od saradnika na njenom projektu, kompozitora Ninoslava Ademovića koji je Žigonovu gurnuo u usijano grotlo medijske scene čiji deo, kako kaže, nikada nije želela da bude. Iako retko daje intervjue, u iskrenoj ispovesti za Story Ivana prvi i poslednji put govori o odnosu sa ocem popularnog pevača Alena Ademovića i ističe da je ponosna na sačuvano porodično gnezdo s bivšim mužem Grigorijem Brkovićem, s kojim se rastala pre tri godine, a u kojem centralno mesto zauzima njihov sin, osmogodišnji Stefan Stevo Žigon.

Story: Jeste li spremni za novu ljubav ili vam je srce još uvek ranjeno rastankom od muža? "Meni je posle tog rastanka zaista nužna pauza, da sve što je Stevi zafalilo našim rastankom nadoknadimo pažnjom".

Story: A zašto javnost tek sad, posle tri godine, saznaje za vaš raskid? "Smatram da je to sasvim nevažna stvar za javnost i sama se pitam što li vam o tome i sad pričam. Valjda zato što sam kroz dosadašnji rad sa vama, Nikola, shvatila da vas osim tih banalnih stvari zaista interesuje umetnost, a naravno i zato što se digla ova nepotrebna prašina. Ne znam da li ste primetili, ali ja sam se još odavno potpuno udaljila od premijernih toaleta, tračeva i beogradskog foliranja. Napisala sam pre nekoliko godina roman od 200 stranica o rođenju deteta i pored velikog ohrabrivanja Dobrice Ćosića nisam ga objavila jer se dotiče moje intime, tog čarobnog sveta koji se čuva u tišini. Taj roman ostaće mom detetu da bi shvatio koliko je čudesa trebalo da se desi da bi on došao na ovaj svet. Kad čak jedno umetničko delo nije videlo svetlost dana, iako se roman zove Zona svetlosti, zar stvarno mislite da bih radije delila s ljudima svoj bol i rastanak iz zone sumraka koja, nažalost, hrani ovo poremećeno društvo? Kad bih želela da zabavljam ljude svojim privatnim životom, koji je bio toliko potresan i uzbudljiv, mogla bih da štampam knjige u milionskim tiražima. Ali daleko sam od toga.

Story: Kako je došlo do raskida tako velike ljubavi s Grigorijem? "Znam samo da je bilo toliko bolno kad me je Griša ostavio da sam otišla sa sinom da živim nekoliko meseci u Aranđelovcu, da bih nekako osmislila kako da se vratim u dom, a da on za Stevu i dalje ostane porodično gnezdo. Hvala Grigoriju što smo u tome uspeli i, što je najlepše, kako vreme prolazi, sve smo veseliji i to nam sve bolje polazi za rukom. Osećam da živim neki novi život. A kad vidim da ponovo umem da se smejem, setim se mog tate koji je jednoj medicinskoj sestri rekao: Uh, bre, kako si mi nasmejana, mora da si razvedena! Možda je to značilo da muževi ugnjetavaju žene, tada sam tako mislila, a sad mislim i to da su razvedene žene nasmejane jer čovek posle velike patnje nauči da ceni svaku, makar i najmanju radost."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track