Pevačevi roditelji: Tuga za našim Tošetom sve je jača!
Foto: Ap

Progovorili sedam godina posle tragedije

Pevačevi roditelji: Tuga za našim Tošetom sve je jača!

Stars -
Dominik i Nikola Proeski s porodicom, prijateljima i fanovima svog sina sutra će posetiti grob pop zvezde u Kruševu, gradu u kojem je živeo

Sutra se navršava sedam godina otkako je u saobraćajnoj nesreći u blizini Nove Gradiške u Hrvatskoj poginuo makedonski pevač Todor Toše Proeski.Njegova porodica, prijatelji i fanovi posetiće njegov grob u Kruševu, gde će biti održan pomen. Teški trenuciDominik i Nikola Proeski, Tošetovi roditelji, tugu nose u sebi i ni dan-danas se ne mire sa činjenicom da njihovog sina više nema. Oni su do sada izbegavali da govore o tragediji u javnosti, jer njihov bol ne jenjava, ali i to se promenilo. Prvi put otkako su ostali bez naslednika oglasili su se, i to u Kuriru. Dominik i Nikola poručili su da iz godine u godinu žale za sinom sve više.- Tuga za našim sinom je svakim danom sve veća. Nismo u stanju da govorimo o tome, posebno u ovim teškim trenucima - poručili su roditelji čuvenog umetnika.

Grob Tošeta Proeskog
Grob Tošeta Proeskog

Andrej Nikoloski, Tošetov rođak i direktor fondacije „Toše Proeski“, kaže da je sve spremo za sutrašnji pomen.- U četvrtak u 6.20 časova, baš u trenutku kad je Toše nastradao, biće održan pomen na groblju. Očekujemo dolazak 16 maratonaca koji su pre nekoliko dana krenuli iz Gradiške da bi stigli do njegove večne kuće. Nakon toga na spomen domu biće održan kulturno-umetnički program i literarna sekcija. U Makedoniju su stigli fanovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, koji će sutra odati počast - kaže Nikoloski.Adrijana čuva uspomenuMnogi na pomenu očekuju i njegovu tadašnju devojku Adrijanu Budimir, koja se udala pre dve godine za ugostitelja iz Skoplja. Iako je sada u braku, ona Proeskog nije zaboravila, pa na svom Fejsbuk profilu i danas ima njegove slike. Nije poznato da li će se na pomenu pojaviti Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović, koja je s njim bila u kolima kad je nastradao. Ona se posle tragedije povukla, odselila se iz Skoplja i posvetila se uzgoju lavande u okolini Bele Palanke. Vozač džipa, pevačev prijatelj Georgi Georgijevski, odslužio je dve godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za izazivanje saobraćajne nesreće.

Pamte ga po dobruTijana DapčevićBIO JE ANĐEO KOJI LEČI LJUDESvaki dan pomislim na svog velikog prijatelja. Tada me obuzme spokoj, blagost, mir, a u isto vreme i nemir. On je imao misiju na ovoj planeti, da leči ljude svojim glasom. Bio je anđeo koji je došao da nam pokaže da i to može, i onda se vratio na nebo.Nina BadrićZAUVEK JE U MOM SRCUToše će zauvek ostati u mom srcu. Bio je čovek veličanstvenog glasa i čiste duše.Karolina GočevaBIO MI JE PRIJATELJ- Bio mi je više od kolege, bio mi je prijatelj. Njegovo lik i delo nikad se neće zaboraviti. On je bio anđeo na zemlji, a sada i na nebu.Goca TržanTOŠE JE NEPONOVLJIV- Tošeta pamtim kao vedrog, lepog i izuzetnog pametnog čoveka. Bio je nestvaran, neponovljiv. Takav kao on više se ne rađa. Njegova smrt nas je sve zavila u crno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track