POBEDNIČKI TIM: Mirković i Graja vraćaju Srbiju na Evroviziju
Foto: Damir Dervišagić

Producent i kompozitor se pridružili RTS

POBEDNIČKI TIM: Mirković i Graja vraćaju Srbiju na Evroviziju

Stars -
Naš predstavnik, izabran od tri predložena pevača, na takmičenje će otići s pesmom Vladimira Grajića, tvorca pobedničke „Molitve“

Fanovi Evrovizije u Srbiji mogu da odahnu jer se naša zemlja posle godinu dana pauze koja je napravljena zbog nedostatka novca vraća na ovaj festival.Zahvaljujući menadžeru, producentu i predsedniku Skupštine grada Zaječara Saši Mirkoviću i kompozitoru Vladimiru Graiću, koji su se priključili Radio-televiziji Srbije, mi ćemo se vratiti na muzičku scenu Evrope. Na proleće 2015. u Beču će biti izvedena Grajina pesma, On je inače komponovao „Molitvu“, s kojom je Marija Šerifović 2007. godine pobedila na ovoj muzičkoj smotri. Njen menadžer tada je bio Saša Mirković, koji dobro poznaje ovu manifestaciju i nesumnjivo je da je veliko pojačanje organizacionom timu.- Javni servis, Saša Mirković i Graja izabraće tri izvođača koji će se takmičiti za predstavnika Srbije na Evroviziji. U direktnom prenosu na RTS gledaoci će izabrati onog koga žele da vide na velikoj sceni u Beču, gde će se održati Evrovizija zahvaljujući ovogodišnjoj pobedi Končite Vurst - kaže izvor.

Srbija na vrhu Evrope... Marija Šerifović pobedila je na Evroviziji 2007. godine
Srbija na vrhu Evrope... Marija Šerifović pobedila je na Evroviziji 2007. godine

Saša Mirković veruje da Srbija ponovo može da pobedi na Evroviziji.- Vreme je da Srbija još jedanput zauzme mesto na evropskom muzičkom tronu. Pažljivo ćemo sa RTS i Vladimirom Graićem izabrati izvođača koji će nas predstavljati. Na Evroviziju ne idemo samo da učestvujemo nego da pobedimo. Drago mi je što je RTS sa novim rukovodstvom prepoznao ideju da onaj ko jednom uradi neku veliku stvar verovatno može i svaki put kad za to ima potrebu. Izazov je da dostignemo uspeh iz 2007. Tim je spreman za takav nadljudski podvig - kaže Mirković.Pozvali smo i Graju.- Saša Mirković i ja kao deo pobedničkog tima iz Helsinkija radićemo pesmu za Evroviziju. Plan je da odaberemo tri pevača, za koja će se namenski raditi kompozicije. Idemo na što bolji plasman u Austriji - rekao je Graić.

Duška Vučinić
Duška Vučinić

Javni servisSVE SMO BLIŽI ODLUCIU Javnom servisu i dalje ne žele konkretno da pričaju o Evroviziji.- RTS je sve bliži konačnoj odluci o učestvovanju na Evroviziji i na dobrom putu iznalaženja načina odabira srpskog predstavnika, kao i mogućeg partnera u realizaciji takmičenja - kaže Duška Vučinić, direktor korporativnih komunikacija RTS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track