Sanja Doležal za Kurir: Pesmu Saša pevam jednom Beograđaninu!
Foto: Dragana Udovičić

Intervju, pevačica grupe Novi fosili otkrila tajnu

Sanja Doležal za Kurir: Pesmu Saša pevam jednom Beograđaninu!

Stars -
Simpatija Saša iz Čingrijine 11 je moja ljubav iz rane mladosti. Dugo se nismo videli i čuli jer više ne živi u Beogradu

Nakon 45 godina uspešnog rada, Novi fosili napraviće seriju oproštajnih koncerta pod nazivom "Ljubav koja nema kraj“.Fanovi u Srbiji biće u prilici da 25. oktobra u Beogradu i 22. novembra u Novom Sadu poslednji put uživo čuju njihove hitove. Pevačica benda Sanja Doležal podvlači crtu i otkriva dugo čuvanu tajnu o pesmi „Saša“.- Saša iz Čingrijine 11 je moja ljubav iz rane mladosti. Dugo se nismo videli i čuli jer više ne živi u Beogradu. Pesma je nastala pre nego što sam ja ušla u grupu, ali sam je jednom prilikom na koncertu u Beogradu posvetila upravo njemu.

Zbog čega ste se odlučili na oproštajnu turneju?- Shvatili smo da je vreme da se na dostojan način oprostimo od naše publike. Svako od nas ima neke svoje preokupacije, poslove kojima ćemo se posvetiti. Privatno se družimo i tako će ostati i ubuduće.Da li to znači da su Fosili zreli za penziju?- Samim svojim imenom Fosili su zreli za penziju odavno (smeh). Ne bih to nazvala penzijom, jednostavno prestajemo da nastupamo uživo. Pesme zapravo žive sve ove godine i živeće kad i nas više ne bude.Šta planirate kad se oprostite od publike?- Vladimir Kočić Zec završio je duet s Miroslavom Škorom i sprema solo izdanje. On je kompozitor i baviće se i dalje muzikom. Rajko Dujmić takođe ima neke planove u muzici, Marinko uživa sa suprugom u penziji, a ja već dugo radim razne projekte na televiziji i to me veseli. Televizija je moja velika ljubav i tamo vidim sebe.

O supruguTUGA NE PRESTAJEKako ste prebrodili smrt supruga Nenada Šarića?- To je gubitak koji se teško prebrodi. Ni danas nije lako. Izgubila sam najboljeg prijatelja i partnera, oca naše dece. Dani prolaze, ali je tuga uvek prisutna.Je li njegova smrt uticala na to da se grupa lagano povuče sa scene?- Ne znam, ali uvek je govorio da moramo dostojanstveno otići, dok nas još vole i traže. Mislim da su Fosili to zaslužili.

http://www.youtube.com/watch?v=9OWPp0fwSvI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track