SEĆANJE: Moj tata Luis je i dalje na putu
Foto: Zorana Jeftić

Tri godine od smrti Ljubiše Stojanovića

SEĆANJE: Moj tata Luis je i dalje na putu

Stars -
Maja Novaković, ćerka pevača koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, sa setom govori o svom ocu i veruje da je on i dalje tu

Sutra, 31. jula, navršavaju se tri godine od smrti legendarnog pevača Ljubiše Stojanovića Luisa. Svi koji su ga poznavali znali su da ga ne drži mesto, pa i sada, kada ga nema među nama, njegova ćerka Maja Novaković iz braka sa njegovom bivšom suprugom Dudom, iako je odrasla, teši se da je njen tata samo otišao na put.Bol ne nestaje- Pošto je on uvek bio na putu, ja živim sa tim da je on i dalje negde na putu. Doživljavam da je on uvek sa mnom. To je neka moja uteha. Iako je to jedna tuga, koja ne prestaje nikad, svako ko je izgubio nekoga na svoj način se miri sa tim. A pošto se to nikada ne prebrodi, čovek mora da nauči da živi sa tim jer bol ne nestaje. Ja to tako gledam i našla sam svoj način. To da je on uvek sa mnom. I da putuje negde.

Neutešna... Maja Novaković
Neutešna... Maja Novaković

Maja je jedno od šestoro Luisove dece, koje je veliki umetnik obožavao. Ona, njen brat Marko i polubrat Miodrag imali su sreću da odrastu uz slavnog oca, dok su Andrej (10), Sergije (9) i Ela Mita (5), koje je dobio u braku sa Silvanom, veoma mali ostali bez svog roditelja.- Marko, Mića i ja smo uvek tu za našu mlađu braću i sestricu. Naravno, mi tu pazimo, a sve u dogovoru sa Silvanom, da ne kažemo nešto, pa da oni budu tužni. Iako oni non-stop misle na njega, ipak su mali, i onda gledamo da ih ne rastužimo. Zna da nasmejeMarko i ja smo radili sa njim, tu ima anegdota! A čak i mi, koji imamo toliko sećanja, volimo kada nam neko drugi priča o ocu. Najradije bih celu noć sedela i slušala. Ko je bio i pet minuta sa njim, ima sjajnu priču. Obožavao je da priča viceve, umeo je i najgluplji vic da napravi da bude najsmešniji. Uvek su bile smešne situacije sa njim. Pa čak i kad bi bila neka ozbiljna situacija, on bi uspeo da napravi da se nasmejemo - sa setom završava Maja.

Iza Luisa ostala žena Silvana i šestoro dece
Iza Luisa ostala žena Silvana i šestoro dece

SilvanaŽIVI SEĆANJE NA NAŠEG LJUBIŠULuisova supruga Silvana je na odmoru sa decom i sa njima će u četvrtak posetiti pevačevu večnu kuću i zaliti je suzama.- Trenutno nisam u Beogradu, pa nisam u prilici da razgovaram sa vama pre 31. jula. Drago mi je što ste se javili i lepo je da živi sećanje na našeg Ljubišu.

Ideja zriPLANIRAMO KONCERT U TATINU ČASTVeliki humanitarni koncert koji Luisova deca i supruga Silvana planiraju da organizuju sa prijateljima i saradnicima dogodiće se kada ta zamisao sazri.- To, ipak, treba da bude kako valja. Planiramo da to organizujemo zajedno. I to će se desiti! Ne treba da bude tek onako, nego korak po korak, da se odradi sve. Taj koncert ne treba da bude, eto, tek da se održi, nego baš onako kako dolikuje, i u njegovu čast!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja