Snežana Đurišić: Danas su pevači bolesni od ljubomore i sujete!
Foto: Dragana Udovičić

Poznata pevačica o mladim kolegama

Snežana Đurišić: Danas su pevači bolesni od ljubomore i sujete!

Stars -
Bilo je toga i kad sam ja počinjala, ali je bilo sramota da se to primeti. Danas se te bolesti koriste kao oružje protiv onih koji su im nedostižni

Snežana Đurišić, koja je i ove godine u žiriju takmičenja „Zvezde Granda“, jedva je dočekala da ponovo sudi mladim talentima.Jedna od najboljih pevačica narodne muzike i ove godine će prema kandidatima biti pravedna.- Zadovoljna sam takmičenjem. Super je. Prvog dana smo malo duže radili. Scenografija je nova, a pravila su skoro ista kao i prošle sezone. Hvala bogu, ne odlučuje jedan član žirija, nego se radi timski, te ako neko pogreši, tu su ostali da to isprave.Kako vam se čini novi član žirija Ana Bekuta?- Dobro je što nam se ona pridružila. Svakako je kompetentna. U emisijama koje smo snimili videlo se i da je pravedna.S kojim članom žirija obično delite mišljenje?- Kako kad. Mi u nekim trenucima možda imamo i različito mišljenje, ali na kraju, kad treba da proglasimo najbolje, obično se svi slažemo.Kako komentarišete to što mnogi pevači umisle na početku da su velike zvezde i promene ponašanje preko noći?- Ne treba njih komentarisati. Sami ste rekli da umisle. Ja im samo želim da što pre pronađu sebe i profesiju u kojoj će biti uspešni.Kad ste započinjali karijeru, da li je među kolegama bilo ljubomore i sujete kao danas?- I ljubomora i sujeta su pozitivne ukoliko su u granicama normale. Ako prelaze tu granicu, postaju bolest. Bilo je toga, naravno, i u vreme kad sam počinjala, ali nekako je bilo sramota da se to primeti. Danas se te bolesti koriste kao oružje koje se uperi u one koji su za njih nedostižni. Svakako, vremenom sve dođe na svoje mesto. Svako svojim ponašanjem kaže sve o sebi.Većina pevača se žali da nema mnogo nastupa.- Tačno je da nije kao pre nekoliko godina. Nije ni situacija u svetu ista kao pre nekoliko godina. Ja ne mogu da se požalim. Pevam na veseljima, pa je to razlog što tu krizu ne osećam, ali zato i te kako osećam umor. Naporno je, ali svakako je pevanje i bavljenje muzikom moja profesija koju baš volim i mislim da ništa drugo ne znam tako dobro da radim.Prošli ste kroz teško vreme kad vam je preminuo suprug.- Teško se borim, ali borim se. Imam iza sebe 36 godina divnog braka. Odlazak moga supruga je za mene jedan nenadoknadiv gubitak. Hvala bogu, imam decu i četvoro unučića, koji mi pomažu da lakše izađem na kraj s tugom koja je baš velika. Kažu da muka koja vas ne slomi, ojača vas! Ne znam! Videćemo.

Ekipa na okupu... Članovi žirija takmičenja „Zvezde Granda“
Ekipa na okupu... Članovi žirija takmičenja „Zvezde Granda“

KoncertSLAVI 40 GODINA RADAPriča se da planirate da održite koncert?- Planiram do kraja godine da snimim jednu, eventualno dve pesme, pa ako bog da zdravlja, razmišljam da naredne godine održim solistički koncert kojim bih obeležila 40 godina rada. Ja sam prvu ploču snimila sa devet godina, ali moja pevačka karijera je ozbiljno krenula od moje 16. godine, tako da bi naredne godine to bilo 40 godina rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track