EMIR USMRTIO ŽENU NA AUTO-PUTU: Glumca čeka do pet godina robije

Bosanski glumac doživeo težak udes u Hrvatskoj

EMIR USMRTIO ŽENU NA AUTO-PUTU: Glumca čeka do pet godina robije

Stars -
Hadžihafizbegoviću, koji nije bio pod dejstvom alkohola, operisana je ruka. Prema hrvatskom zakonu, glumac, ako ga proglase krivim, mogao bi da dobije kaznu zatvora od šest meseci do pet godina

Bosanski glumac Emir Hadžihafizbegović usmrtio je jednu 63-godišnju ženu u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju uveče u Hrvatskoj.Udes u kojem je bivši ministar kulture BiH doživeo povredu ruke dogodio se na auto-putu A3 kod Novske na pedesetak kilometara od mesta na kojem je 16. oktobra 2007. godine poginuo Toše Proeski. Makedonski pevač, podsetimo, smrtno je stradao kada je njegov prijatelj udario u prikolicu šlepera jer je zaspao za volanom. Taj put mnogi nazivaju ukletim jer je na njemu 23. oktobra prošle godine poginula i glumica Dolores Lambaša, koja je bila u autu s kolegom i ljubavnikom Stojanom Matavuljom, a on je upravljao vozilom.Podrška kolegaEmir je vozio automobil „škodu“ i naleteo je na muškarca i dve žene koji su stajali pored automobila zaustavljenog u levoj traci. Muškarac je lakše povređen i posle ukazane pomoći pušten je kući, dok je jedna žena podlegla povredama u bolnici u Novoj Gradiški.Na istu kliniku odvezen je i glumac, kome je tokom jučerašnjeg dana operisana ruka. - Nisam mnogo povređen. Ne mogu sad da pričam - rekao je Emir za Dnevni avaz.

Nije preživeo nesreću... Toše Proeski
Nije preživeo nesreću... Toše Proeski

Uz glumca je u bolnici i njegova supruga.- Tata je u bolnici u Novoj Gradiški, a uskoro će ga prebaciti na kliniku u Zagreb. Tražio je da uz njega sada budu samo članovi porodice, pa je mama otišla, a ja i brat ćemo u petak kod njega. Dobila sam više od 70 poziva iz Beograda i Zagreba od njegovih prijatelja, poznatih ličnosti - istakla je Amra, glumčeva ćerka.IstragaZamenik sisačkog županijskog državnog tužioca Marijan Zgurić posle obavljenog uviđaja je izjavio da će se uskoro utvrditi da li je u pitanju krivično delo u saobraćaju ili opšte opasna radnja. Za Emira je olakšavajuća okolnost to što nije bio pijan. Prema hrvatskom zakonu, glumac, ako ga proglase krivim, mogao bi da dobije kaznu zatvora od šest meseci do pet godina.Krivac za ovu nesreću i dalje je u bekstvu. On je porušio više svetlećih znakova kojima je saobraćaj zbog radova na tom delu puta preusmeravan na desnu voznu traku. Na porušene objekte potom je naletelo šest automobila, kojima su od oštrih predmeta probušene gume, a među njima i vozilo u kojem su uz vozača bile i dve putnice. Emir je svojom „škodom“ pokušao da prođe između ograde auto-puta i zaustavljenog vozila, ali je udario u ljude i u gromadu zemlje.

VerovanjaMRAČNE SILE NA AUTO-PUTUStanovnici Nove Gradiške i okolnih mesta ovu deonicu auto-puta smatraju ukletom i za to krive „podzemne vode i mračne sile“. Tvrde da se upravo na tom mestu vozači žale na halucinacije i neobjašnjive pojave. Kao primer jednog od jezivijih događaja navode da je 1978. godine vozač na putu kraj Nove Gradiške ugledao jastuk s bebom. Naglo je zakočio i iskočio iz auta kako bi podigao jastuk s bebom, ali je on nestao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja