TRI GODINE OD SMRTI: Luisov fan iz Libana došao na pomen da mu se pokloni
Foto: Dragan Kadić

I nebo je plakalo za Ljubišom Stojanovićem

TRI GODINE OD SMRTI: Luisov fan iz Libana došao na pomen da mu se pokloni

Stars -
Zaljubio sam se u njegov karakter. Iako smo se poznavali kratko, delovalo je kao da se znamo ceo život, kaže Habib Alberto
1 / 4 Foto: Dragan Kadić

Prošle su tri godine otkako je poginuo Ljubiša Stojanović Luis.Njegova porodica i prijatelji juče su se okupili na groblju Zbeg u Borči, gde je održan pomen, a kiša je počela da pada baš u trenutku kad je sveštenik krenuo da služi opelo. Stala je kad se završio obred. Prema narodnim verovanjima, to znači da je pokojnik bio dobar čovek.

Supruga Silvana i sin Sergej
Supruga Silvana i sin Sergej

Veliki muzičarPored supruge Silvane i dece Andreja, Sergeja i Ele Mite, kao i ćerke iz prethodnog braka sa Dudom, Maje Novaković, koja je došla s ćerkom, i Luisovog brata Dragana, tu su bile i njegove kolege iz školske klupe Miša Mijatović i Slavko Banjac, ali i veliki fan iz Libana, kompozitor i violinista Habib Alberto Lebanese.- Ovaj dan je veoma tužan jer se sećamo velikog muzičara kakav je bio Luis. Imao sam želju da ga upoznam i to se dogodilo pre četiri godine, na njegovom rođendanu. Pre mnogo godina zaljubio sam se, pre svega u njegov karakter. Iako smo se poznavali kratko, delovalo je kao da se znamo ceo život. Nadam se da počiva u miru - rekao je Libanac i dodao:

Luisova ćerka Maja i unuka
Luisova ćerka Maja i unuka

Deca nasledila talenat- Luisove pesme uglavnom su bile teške i potresne, kao da je predosetio da će mu se život okončati na taj način - usred noći, vraćajući se iz kafane - rekao je Habib, koji našu zemlju smatra drugom domovinom.Silvana kaže da vreme ne može da joj zaleči rane kao u pesmi Dina Merlina, ali je srećna što su njena deca povukli muzički gen na oca.

Brat Dragan
Brat Dragan

- Sergej je pravi tatin sin. Ima žicu za posao i stalno hoće nešto da radi. Upisali smo ga na gitaru, a Andrej kreće u peti razred niže muzičke i svira klavir, dok ćerka Ela Mita ide u muzičko zabavište - kaže Silvana, koja nam je otkrila Luisovu poslednju želju.- Hteo je da sva njegova deca prisustvuju koncertu. Ako bude neke prilike, okupićemo se zajedno u njegovu čast. Volela bih da nastup bude u Sava centru, ali je sad još sve na nivou ideje - zaključuje udovica popularnog pevača.

Slavko Banjac i Miša Mijatović
Slavko Banjac i Miša Mijatović

Slavko BanjacLUIS JE ŽELEO DA ME VRATI MUZICISlavko Banjac Luisa je poznavao četiri decenije.- Upoznali smo se u muzičkoj gimnaziji u Nišu. Kada sam čuo kako peva, pomislio sam da li ću ikad doći na taj nivo. Želeo je da me vrati muzici. Imali smo ideju da snimimo prizrenske zapise. Pevao sam pre tri večeri u Vrnjačkoj Banji i nadam se da je čuo s neke zvezde da sam se vratio da pevam - kaže Banjac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track