ZVEZDE GRANDA: Željko, Daniel, Hamza, Velid i Stefan su prošli dalje!

Potraga za talentima

ZVEZDE GRANDA: Željko, Daniel, Hamza, Velid i Stefan su prošli dalje!

Stars -
Žiri je imao veoma težak zadatak već prve večerti jer je čak 14 kandidata prošlo u baraž, ali za drugi krug bilo je mesta samo za njih petoro

Muzički šou Zvezde Granda je počeo i mnoge mlade nade predstaviće se žiriju s namerom da je osvoje i postanu nove "Zvezde Granda".

Pevači iz svih krajeva Srbije predstavili su se pesmom dobro poznatom žiriju - Šabanu Šauliću, Zorici Brunclik, Snežani Đurišić, Draganu Stojkoviću Bosancu, Aci Lukasu i novoj članici Ani Bekuti, a u slučaju kada su bili neodlučni i kada kandidat nije dobio svih "šest tastera" za njegovu sudbinu bili su zaduženi Saša Popović, Lepa Brena i Žika Jakšić.

Žiri je prve večeri imao veoma težak zadatak. Čak 14 kandidata je prošlo u baraža, ali je samo pet prošlo dalje: Željko Đmurz, Daniela Savić, Hamza Sokolović, Velid Handžić i Stefan Petrović prošli su u drugi krug takmičenja.

http://www.youtube.com/watch?v=6ixBwcEYe9o

23.55 - Željko Đmurz, Daniel Savić, Hamza Sokolović, Velid Handžić i Stefan Petrović prošli su u drugi krug takmičćenja.

23.32 - 14 takmičara je prošlo u baraž, a samo pet prolazi dalje. Kandidati pevaju po strofu i to bez matrice.

23.23 - Dejan Šubara (21) iz Čajniča, BiH, peva pesmu Harisa Varešanovića "Lejla". "Ovaj zna da peva. Miriše na dobro", rekla je Snežana i Dejan je već kod prvog refrena dobio svih šest glasova žirija i prošao je u baraž. "Bogami najbolji", prokomentarisao je i Bosanac.

23.20 - Željko Đmurz (31) dolazi iz Bijeljine i peva pesmu "I kad me svi zaborave", Marinka Rokvića. "Dobro peva kao da je Marinko", prokomentarisao je Bosanac i prošao je u baraž.

23.15 - Zoran Trninić (22) stiže iz Prijedora i peva pesmi Saše Matića "Kralj meraka" i ovo mu je prvi javni nastup na televiziji. "Sasvim korektno peva", komentarisala je Snežana. Ana Brkuta je dala šesti glas i Zoran ide u baraž.

23.10 - Podgoričanin Bojan Živaljević (25) peva pesmu Harisa Džinovića "Kako mi nedostaješ". Nije dobio nijedan glas i nije prošao dalje.

23.05 - Hamza Sokolović (18) iz Konjica, BiH, peva "Opet sam ti u kafani", Harisa Džinovića. Hamza je povratnik u Zvezdama Granda, u prošloj sezoni je stigao do baraža drugog kruga. Dobio je šest glasova publike i prošao je u baraž.

23.00 - Marian Mateia (30) stiže iz Rumunije iz Karaševa, veterinar je po zanimanju. Peva pesmu Željka Samardžića "Da me nije". Pre prve strofe je dobio dva glasa. Pred sam kraj pesme dobio je svih šest glasova i Marian je prošao u baraž.

22.45 - Hristijan Kičevski iz Kičeva, Makedonija, izabrao je pesmu Šabana Šaulića "Nema ništa majko od tvoga veselja". Snežana Đurišić mu je odmah dala glas i pre nego što je počeo da peva. Hristijan je dobio četiri glasa. "Čuo sam određen kvalitet, a on je iz Makedonije vidi se po tekstovima koje nije znao i naučio i to moramo da tolerišemo", rekao je Šaban. Ana Bekuta: Nije me oduševio. "Rekla sam jednom članu žirija, original je original, kopija je samo kopija. Snežana je moja kopija", rekla je Zorica provocirajući Snežanu. "U inat sam pritisla taster Saši, a ne tebi. Nema čoveka koji ne voli pesma Šabana Šaulića, zato sam pritisnula taster", rekla je Snežana, a Zorica je poručila: "Pevajte pesme Šabana Šaulića da prođete dalje".

Stručni žiri ga je pustio dalje u baraž.

22.35 - Samir Rečković (19) iz Brestovca peva pesmu "Nije on čovek za tebe" Šabana Šaulića. Pre prve strofe dobio je dva glasa. "Liči na Šabana pa nek ide", prokomentarisala je Snežana. Samir ide u baraž jer je dobio svih šest glasova žirija.

22.25 - Mladi Aleksandar Temeukov (15) peva pesmu Zorice Brunclik "Ko će da te voli ko ja" i Zorica mu je odmah dala glas iako još nije počeo da peva. "Ovo nije loše, kao original", prokomentarisao je Bosanac držeći se za uši. Aleksandar je dobio samo dva glasa. "Pustio sam ga na nagovor predsednika žirija Šabana, a dečko još nije zapevao, dobio je glas. Mi ćemo se prikloniti većini žirija. I rekli smo ne", rekao je Saša Popović.

"Ja sam glasala odmah da prebrodim na početku jer je pevao žensku pesmu, pa malo da vaćarim. Oduševio si me", rekla je Zorica. "Ovo je smešno", rekao je Šaban. Bosanac nije imao dileme da Aleksandar ne ide dalje. Aleksandar najviše voli Zoricu Brunclik pa je zato pevao njenu pesmu iako mu ona nije donela sreću.

22.15 - Stefan Ajdarević stiže iz Borče i peva pesmu "Poljsko cveće" Tošeta Proeskog. Žiri se odmah složio da je pesma teška i već kod prve strofe je dobio glas od Šabana i Ane. Veoma je važno da do prve strofe dobije glas. Stefan prolazi dalje jer je dobio šest glasova. "Sve je dobro sem kad ono vikne, pa se pogubi", konstatovala je Snežana i dala mu glas.

22.10 - Stefan Babić (21) peva pesmu Harisa Džinovića "Rano je za tugu". On je prošao dalje jer je u poslednjem trenutku dobio glasove svih članova žirija.

21.59 - Ismet Abrazovski (33) stiže iz Skoplja i peva pesmu Željka Joksimovića "Nije ljubav stvar". Dobio je prvi glas od Zorice Brunclik. "Ajde da ba pustim da ide dalje", rekla je Snežana Đurišić. Šaban Šaulić nije glasao za Ismeta. "Od svih kandidata on je krenuo sa takvom dinamikom. On ima to što treba", rekla je Zorica. "Bilo je falša, a mi nećemo da svaštaramo i fušarimo. Nekoliko kolega se pokajalo, a što to Zorica vaćari publiku je njena stvar. "Sram te bilo, kume, tebe ne bi vaćarala. Slažem se da vaćarim publiku, ali tebe sam venčala i ne bih te vaćarila", naljutila se Zorica. Ismet ipak ide dalje jer ga je stručni žiri pustio u baraž.

21.45 - Nikola Milić (28) stiže iz Niša. Nikola je ekonomista, a peva pesmu Šabana Šaulića "Žal". Nije dobio nijedan glas. "Sve vreme je kasnio. Jurio je ritam, očekivao sam tačnost i preciznost", komentarisao je Šaban Šaulić.

21.37 - Velid Handžić (18) stiže iz Kaknja. On je učestovao prošle sezone. Peva pesmu "Jednu noć si drugom dala", Šabana Šaulića. Dobio je svih šest glasova. "Kako lepo peva, Bog mu dao", rekla je Snežana. Prošli put Velid nije imao nijedan glas, ali sad je kompletan žiri bio uz mladog Bosanca.

21.32 - Nikola Ljubić (14) iz Smederava peva staru pesmu "Karanfil se na put sprema". Nije dobio nijedan glas.

"Neka ti je sa srećom biće prilike za tebe", poručila mu je Snežana.

21.28 - Daniel (33) iz Makedonije, malog grada Delčevo, i peva "Igra bez granica" Tošeta Proeskog. Dobio je svih šest glasova i prošao je dalje. Zoricu je digao na noge.

21.20 - Drugi kandidat je Kragujevčanin Dejan Nedić (22) i peva pesmu Halida Muslimovića "Hej, ljubavi". Već kod prvih taktova Aca Lukas je glasao za njega. Snežana nije zadovoljna kako peva: Ako ijednu strofu otpeva kako treba, ja ću pritisniti taster. "Nije loš", zaključila je Zorica Brunclik, ali je samo dobio dva glasa. "Imao situaciju 4:2, imamo pet mogućnosti tokom emisije i znam sve ove takmičare i razmišljamo da sad trošimo glas. Više se slažem sa oni četvoro, nego sa Zoricom i Acom, ali ajde da mu damo priliku za bažar", odlučio je Saša u ime stručnog žirija.

"Ne moramo da ga merimo kao da je tamo Šaban ili Zorica, jer treba da budemo blaži to je tek potencijalni pevač", stao je u odbranu Aca.

Zorica je dodala na opasku Saše Popovića da se ne slaže sa njenim odabirom: "Nisam ni mislila drugačije"

21.15 - Prvi takmičar koji probija led je mladi Stefan Petrović (15) iz Beograd koji peva pesmu "Raširi ruke stara majko" Zorice Brunclik, koja je zadovoljna kako je skinuo njen triler. Svi sem Bosanca su glasali za mladog Beograđanina, koji je na kraju ipak dao glas Stefanu. Takmičar je prošao dalje. Zorica i Brena su prezadovoljni. Zna dete da peva, komentarisala je Snežana.

21.05 "Spremna sam za novu sezonu, biću pravična i trudiću se da budem od pomoći mladim pevačima, rekla je Bekuta. "Ja ću biti blag ovaj put prema onima koji znaju da pevaju, ali i onima koji ne znaju", obećao je Bosanac, dok je Snežana Đurišić rekla da će biti pravična. "Ja sam čuo izreku mi vas gledamo, a ja poručujem da vas slušamo i bićemo pravični", rekao je Šaban. "Ja ne znam šta da očekujem od sebe u ovok sezoni. Biću zaštitinički zaštitnički nastrojena prema kandidatima", rekla je Brunclik. Biću direktan kao uvek, nekad blaf nekad oštar", obećao je Aca Lukas.

Saša, Brena i Žika će imati priliku da koriguju žiri i odlučuju o sudbini takmičara.

21.00 - Počela je deveta sezona velikog muzičkog spektakla. Voja i Sanja predstavili su članove žirija i obećali veliki spektakl.

Pravila takmičenja

Pravila su slična kao u prethodnoj sezoni. Kandidat direktno prolazi u naredni krug takmičenja ako svih šest članova žirija glasaju za njega pritiskom na taster. Tada se podiže video ekran, na kome žiri može da vidi kandidata. Do tog trenutka žiri ne vidi kandidate, već isključivo donosi svoj sud na osnovu njihovih vokalnih sposobnosti.

I ovu sezonu “Zvezda Granda” vodiće provereni, šarmantni voditeljski par, Voja Nedeljković i Sanja Kužet.

http://www.youtube.com/watch?v=PoHw5YHekAc
http://www.youtube.com/watch?v=38hRIviwIHk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track