Željko Mitrović za Kurir: Podržavam Vučića jer je uz njega pola Srbije!
Foto: Zorana Jeftić

Ekskluzivni intervju: Prvi čovek „ružičaste imperije“ o politici i konkurenciji

Željko Mitrović za Kurir: Podržavam Vučića jer je uz njega pola Srbije!

Stars -
Na strani gledalaca Kao što u televizijskom smislu pratim trendove, a većina je uvek više od 50 odsto, tako ih pratim i u politici

Novom programskom šemom Željko Mitrović je rešio da zada ozbiljan udarac konkurenciji, zbog čega u poslednja tri meseca spava tri sata dnevno. U intervjuu za Kurir prvi čovek televizije Pink tvrdi da je definitivno završio saradnju sa direktorom „Granda“ Sašom Popovićem, koji je nakon šesnaest godina uspešne saradnje prešao u jato Prve.Na čaršijske priče da je njegova medijska kuća produžena ruka aktuelne vlasti i premijera Aleksandra Vučića, Mitrović odgovara:- Kao što u televizijskom smislu pratim trendove, a većina je uvek preko 50 odsto, tako pratim i u političkom smislu. To nema veze sa Vučićem, već sa jednom politikom koju podržava većinska Srbija, a ja volim da pripadam većini.Šta kažete na priče da se na Pinku emituje kič i šund i da upropašćavate naciju?- Ja te teze obožavam. Mi smo obični preprodavci ljudske pažnje. Ako su naši gledaoci kič i šund, onda se izvinjavamo, ali ja volim Srbiju, volim građane koji ovde žive.

Omiljen... Aleksandar Vučić
Omiljen... Aleksandar Vučić

Čujete li se sa Sašom Popovićem?- Nemam vremena da se čujem sa bilo kim od njih, a posebno ne sa Popovićem. Svaka komunikacija sa bilo kim ko mi nije u žiži interesa, a interesi su mi visoki rejtinzi i programske šeme, kao i zaokret u poslovnoj politici, za mene je gubljenje vremena.Da li vam je „Grand“ iz ove perspektive bio teret?- Kada sabereš i oduzmeš sate koliko je „Grand“ imao u prajm-tajmu, ispada da smo mi njima poklanjali polovinu glavnog utiska. Kada smo ih se konačno oslobodili, dobili smo priliku da se na sopstvenoj TV legitimišemo i pokažemo šta znamo da proizvedemo.Ove sezone će biti velika trka između Pinka i Prve budući da je „Grand“ trenutno njihov najjači adut.- Mi se sa njima ne takmičimo. Mi smo najveća televizija na Balkanu, a oni su diskografska kuća.Šta vam smeta kod konkurencije?- Toliko sam siguran u svoj put da me ne interesuje šta rade. Za većinu projekata sam se lično zadužio i na njima radim kao autor i producent do nivoa da sam na svakom snimanju prisutan. Ovog puta ništa ne prepuštam slučaju.

Tvrde da su bez konkurencije... Darko Popović, Željko i Milica Mitrović
Tvrde da su bez konkurencije... Darko Popović, Željko i Milica Mitrović

Supruga Milica vam je najveća podrška. Šta biste radili kada bi se ona iz nekog razloga povukla iz posla?- To nije moguće!Kako izgledaju dani kada poslovno niste angažovani. Kad spavate?- Pun sam misli i različitih ideja, zbog kojih potrošim i dobar deo onog vremena kad bih mogao da odspavam. Zaspim u tri - pola četiri ujutru, u pet sam već na nogama, a u šest na poslu. Poslednjih devedeset dana sam se pretvorio u jednu mašinu. Sam sebe ne prepoznajem.Koliko su zaposleni zadovoljni uslovima rada na televiziji?- S obzirom na to šta su preživeli, ja sam im veoma zahvalan. Sve se polako stabilizuje i sve je bolje i bolje. Svi osećaju da stvar uzleće.

Adut... „Sulejman Veličanstveni“
Adut... „Sulejman Veličanstveni“

Nova šema stižu serije i muzički projekti OD „SULEJMANA“ DO „PINKOVIH ZVEZDA“ Jesenja programska šema na „ružičastoj televiziji“ biće potpuno drugačija od one na koju smo navikli. Promena, kojih je u 21. sezoni „ružičaste imperije“ mnogo, obećava izuzetno kvalitetne i zabavne sadržaje. Mitrović je najavio pored već emitovanih „Pinkovih zvezda“, „Pinkove zvezdice“, „Prvi komičar Srbije“ i poslednje dve sezone serije „Sulejman Veličanstveni“. On je najavio da će krajem oktobra početi još dva šou-programa - „Prvi komičar Srbije“ i „Društvena mreža“.- Gradnja scenografije je u toku, reč je o svedenijoj kabaretskoj atmosferi, dok će žiri, koji čine eminentni glumci i zabavljači, biti zaista fascinantan - otkrio je Željko i dodao da će emisija „Bravo šou“ doživeti transformaciju. Predstavljene su i nove skupocene i atraktivne scenografije „Jutarnjeg programa“, koji sada traje od sedam do podneva, kao i nove scenografije emisija „Magazin In“, „Nedeljno popodne“ i „Ami Dži šou“. Filmski i serijski programi takođe su obogaćeni. Osim turskih hit serija „Sulejman Veličanstveni“ i „Zehra“, u noćnom terminu emitovaće se tri sezone najskuplje britanske serije „Bordžije“, koja startuje od 29. septembra, a ubrzo i serija „Dekster“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track