Stefanović: Radićemo kao parobrod

Politika

Autor:

Poslanicima neće biti povećane plate, neka se tome ne nadaju. Parlament će raditi punom parom, a razlog što sam narednu sednicu najavio tek za kraj avgusta jeste taj što čekamo vladu da nam pošalje predloge zakona, rekaoje predsednik Skupštine Srbije

Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović najavljuje da će srpski parlament raditi kao parobrod - punom parom, ali bez obzira na toliki rad, parlamentarci se ne mogu nadati većim platama i dnevnicama.

"Poslanicima neće biti povećane plate, neka se tome ne nadaju. Parlament će raditi punom parom, a razlog što sam narednu sednicu najavio tek za kraj avgusta jeste taj što čekamo vladu da nam pošalje predloge zakona“, rekao je on u intervjuu frankfurtskim "Vestima“.

Na konstataciju da je, u danu kada se birao guverner Narodne banke, sala bila poluprazna, Stefanović je kazao da garantuje da je u sali bilo više od 120 poslanika vladajuće većine, a da za ostale ne zna.

Predsednik republičkog parlamenta je kazao da ima odličnu saradnju sa svim poslaničkim klubovima, kao i odličnu komunikaciju sa predstavnicima stranaka manjina.

Na žalbu Dragoljuba Mićunovića da od poslanika naprednjaka ne može da dođe do reči, Stefanović je kazao da ne zna zbog čega je ova žalba upućena, jer poštuje Poslovnik i svima daje onoliko vremena koliko je predviđeno da govore.

"Nameravam da opoziciji dam prednost i mogućnost da više govori“, najavio je on.

"Nije bilo nikakvih problema kad su usvajani zakoni. Za neke su glasali i vlast i opozicija. Većina funkcioniše, nije bilo odlaganja i sve smo zakone koji su bili na dnevnom redu usvajali bez problema. Nismo morali poslanike da skupljamo s aerodroma da dođu da glasaju kao što se događalo u nekim ranijim periodima“, kazao je Stefanović.

On očekuje da će parlament vrlo brzo utvrditi platformu za nastavak pregovora o Kosovu i razmotriti sve do sada postignute dogovore u dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU.

"Mislim da će to moći da se uradi u sklopu rasprave o budućim pregovorima - da se pred parlament prvo stavi šta

je sve postignuto, šta je sve potpisano, na šta se Srbija obavezala i šta su uslovi tog sporazuma, a zatim da se vidi šta je naša platforma za naredne pregovore“, rekao je Stefanović.

 

 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (19)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • realista

  realista

  ovaj je i u rukovodstvu stranke SRS u N. beogradu , radio kao parobrod / 19 VEK/ Veselo.

  8 Odgovori 
 • Lucky

  Lucky

  U dobu atomskih nosaca i putnickih brodova, vi cete kao parobrod. Sto je sigurno sigurno, brzinu necete prekoraciti, hahahha

  3 Odgovori 
 • pikulic1931

  pikulic1931

  Svaka cast gospodinu Stefanovicu,uveren sam u odlicne rezultate parlamenta!

  1 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Lucky

  Lucky

  U dobu atomskih nosaca i putnickih brodova, vi cete kao parobrod. Sto je sigurno sigurno, brzinu necete prekoraciti, hahahha

  3 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Zakazaću sednicu Skupštine Vojvodine čim dobijem Pajtićev predlog o rekonstrukciji Ištvan Pastor, lider svm

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!