Stefanović: O kadrovima SNS u vladi iduće nedelje

Stefanović: O kadrovima SNS u vladi iduće nedelje

Politika -
Intenzivna komunikacija SNS sa predstavnicima SAD nije deo procesa formiranja vlade, rekao otpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović

BEOGRAD - Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da će sednica Glavnog odbora na kojoj će biti razmotrena kadrovska rešenja te stranke u budućoj vladi biti održana sledeće sedmice, ali nije mogao da precizira kog dana.

On je dodao da će termin održavanja sednice GO biti poznat kada se vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić vrati iz posete Sjedinjenim Američkim Državama.

Stefanović je rekao i da intenzivna komunikacija SNS sa predstavnicima SAD nije deo procesa formiranja vlade.

"O formiranju vlade razgovarali smo samo sa našim partnerima koji će činiti vladajuću koaliciju. A u svetu ćemo komunicirati sa svima koji mogu da pomognu da se uspostavi što bolji ambijent za život građana Srbije. SAD su samo jedan od partnera za razgovor. Intenzivna komunikacija postoji i sa drugima", rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je rekao i da nema podataka o tome da predsednik Srbije Tomislav Nikolić insistira da se useli u vilu u Lackovićevoj ulici, u kojoj je tokom predsedničkog mandata stanovao Boris Tadić i iz koje se ovih dana iseljava.

Prema njegovim rečima, neko ko više nije na funkciji ne može više da koristi rezidenciju koja je predviđena za visoke državne funkcionere.

Stefanović je istakao i da će se SNS truditi da se apsolutno obezbedi sigurnost i za Tadića i za sve građane Srbije.

"Mi se zalažemo da se svaka moguća bezbednost obezbedi svima za koje postoji bilo kakva procena bezbednosnog rizika, pa tako i za gospodina Tadića. Budite uvereni da će naprednjaci obezbediti takav ambijent u zemlji da niko ne bude ugrožen ni na koji način", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track