Stefanović: Rušimo Đilasa sledeće nedelje!
Foto: KURIR

Smena u prestonici

Stefanović: Rušimo Đilasa sledeće nedelje!

Politika -
Šef GO SNS kaže da će Predsedništvo naprednjaka uskoro raspravljati o Beogradu

BEOGRAD - Čistka?Predsednik beogradskog odbora SNS Nebojša Stefanović najavio je da će tokom naredne nedelje Predsedništvo naprednjaka raspravljati o vlasti u Beogradu i pokušati da sruši vlast Dragana Đilasa iako je šef GO PUPS Milan Krkobabić rekao da nema većine za to.- Čuli smo šta kaže Krkobabić, ali ćemo sačekati i posle odluke naše stranke videti šta možemo da uradimo u vezi s tim. Želeli smo da to bude sa argumentima i konkretnim predlogom našim partnerima - rekao je Stefanović.On je najavio da će naprednjaci predložiti i izmene Statuta Beograda, koje će omogućiti decentralizaciju i veća ovlašćenja gradskih opština. Stefanović je dodao i da će se predloženim promenama statuta tražiti vraćanje nadležnosti gradskim opštinama.- Smatramo da Beograđani nisu baš zadovoljni radom gradske vlasti, zato želimo da im omogućimo bolje uslove. Hoćemo da čujemo mišljenja građana, ići ćemo od vrata do vrata da bismo se s njima konsultovali - rekao je on.Inače, gradski parlament čini 50 odbornika liste DS, 37 SNS, 13 odbornika koalicije SPS-PUPS-JS i 10 DSS. Većinu u Beogradu čine DS i SPS-PUPS-JS.

Filipovski: Pošto most i „Bus-plus“?Stav Nove Srbije je da bi vlast u Beogradu mogla mnogo bolje da funkcioniše nego do sada, rekla je poslanica te stranke Dubravka Filipovski. Ona je izjavila i da se još ne zna koliko je potrošeno za Most na Adi, da loše funkcioniše GSP „Beograd“, „Bus-plus“...

Mladenović: Pričaćemo sa SNS o smeniDSS je saopštio da je neophodna promena vlasti u Beogradu i da je otvoren za razgovore sa SNS o tome. Predsednik GO DSS Andreja Mladenović rekao je da „takvu inicijativu od SNS još nisu dobili“, ali da su, kada je dobiju, spremni za razgovore kako bi Beograđani dobili odgovornu, a ne vlast zasnovanu na „reklami i marketingu“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track