Stefanović: Veliki broj pitanja za Dinkića u ponedeljak

Stefanović: Veliki broj pitanja za Dinkića u ponedeljak

Politika -
Kada je u pitanju predlog budžeta za 2013. godinu, DS nije primetila nikakav zaokret, jer je deficit i dalje ogroman i biće veći, kao i inflacija, rekao poslanik demokrata Borislav Stefanović

BEOGRAD - Poslanici Demokratske stranke su za nastavak rasprave o predloženom budžetu za 2013. godinu spremili veliki broj pitanja i komentara za ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića, koji u dosadašnjoj raspravi o tom aktu nije odgovorio ni na jedno suštinsko pitanje, izjavio je poslanik demokrata Borislav Stefanović.

Uz napomenu da na spisku prijavljenih u nastavku debate ima 17 poslanika DS, Stefanović je rekao da će demokrate vrlo jasno, efikasno i sa velikom lakoćom u ponedeljak, kada se očekuje nastavak rasprave, ukazati na ogromne nedostatke predloženog budžeta.

"Vrlo je simptomatično da Dinkić može da se dosađuje u skupštinskoj sali i da se bavi "Tviterom" i da i dalje izbegava da odgovori na ono što suštinski zanima građane Srbije - zašto je deficit potpuno pogrešno projektovan, zašto će građanima opasti standard, zašto će porasti inflacija i nezaposlenost, zašto smo rekordno zadužena zemlja u ovom trenutku i zašto je državni budžet tako nerealno projektovan", kazao je Stefanović.

On je rekao da DS, kada je u pitanju predlog budžeta za 2013. godinu, nije primetila nikakav zaokret, jer je deficit i dalje ogroman i biće veći, kao i inflacija, a da će životni standard građana opasti u narednih šest meseci za minimum pet puta.

"Ako je tačno da je car go, onda je namera Dinkića bila da obmane javnost ovom šaradom od budžeta, kao što je obmanjuje pričama o bankrotstvu u prethodnom periodu. Jedina korist, pod znacima navoda, te priče o bankrotstvu je što smo oterali sve potencijalne investitore i smanjili kreditni rejting zemlje", dodao je Stefanović.

Raspravu o budžetu za narednu godinu sinoć je prekinuo Dinkićev "tvit", u kome je objavio fotografiju poslanika DS u skupštinskoj sali, uz komentar: "Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo."

Iako se Dinkić posle toga izvinio poslanicima DS i Skupštini Srbije, poslanici DS nisu bili zadovoljni tim, pa je sednica prekinuta, a njen nastavak zakazan za ponedeljak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track