STIGAO HEROJ: Bronzani Bekrić zaplakao, dočekali ga trubači!
Foto: Dado Đilas

Ponos Srbije

STIGAO HEROJ: Bronzani Bekrić zaplakao, dočekali ga trubači!

Ostali sportovi -
Srpski atletičar je pre dva dana osvojio treće mesto na SP u Moskvi u disciplini 400m s preponama
1 / 11 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Srpski atletičar Emir Bekrić doputovao je oko 14,00 časova na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu gde mu je priređen svečani doček.

Bekrić je pre dva dana osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi u disciplini 400 metara s preponama.

On je ovu deonicu istrčao u vremenu novog državnog rekorda Srbije od 48,05 sekundi.

Bekrića su na aerodromu Nikola Tesla dočekali državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, kao i više desetina navijača, koji su uz zvuke tradicionalne trube proslavili drugu medalju u istoriji srpske atletike na SP.

Među prisutnima bili su i članovi atletskog kluba "Partizan", kao i "Novi Beograd", gde je Bekrić ponikao, koji su istakli transparent na kojem je pisalo "Svetska brozna, srpsko zlato".

http://www.youtube.com/watch?v=KlCm9ZIeEqo

Bekrić je poručio da je ključ njegovog uspeha vera u sebe i čvrsto koračanje ka ciljevima koje je postavio."Ništa nije nemoguće, samo treba čvrsto da koračate ka ciljevima i verujete u sebe", rekao je Bekrić.Državni rekorder u trci na 400 metara prepone istakao je da ništa ne bi postigao bez pomoći tima i pre svega trenera Mirjane Stojanović."Mirjana Stojanović je verovala u mene otkako sam prvi put počeo da treniram atletiku kod nje, u stvari ništa bez nje ne bi bilo, ona je moja druga majka, koja je mi je uvek bila odličan prijatelj, a ne samo trener", rekao je Bekrić.On je dodao da mu je podrška Atletskog saveza Srbije (ASS), Atletskog saveza Beograda i ministarstva omladine i sporta značila u razvoju karijere.Srpski atletičar se podsetio finalne trke kada je na poslednjoj preponi naglo ubrzao i u cilj ušao kao treći."Rekao sam sebi. Budi što mirniji, iako sam znao da me čeka teška konkurencija. Nakon prvih 200 metara na ciljnoj ravni sam osetio nalet energije i huk publike, tada sam bukvalno raširio ruke i krenuo u završnicu. U cilju sam znao da sam postigao nešto veliko. To je bio fantastičan dan za mene, srpski sport i Srbiju", poručio je Bekrić.Trener Mirjana Stojanović istakla je da Bekrića odlikuje velika borbenost i fokusiranost što je odlika šampiona."Ceo tim je bio sjajan, vladala je pozitivna atmosfera koja nam je svima davala dodatnu energiju", rekla je Stojanović i doček na aerodromu Nikola Tesla ocenila kao veličanstven."Ovo će biti dugo u mom sećanju. Svi oni koji poštuju naš rad i zalaganje, došli su da podele ovu radost. Atletika je uspela u onome što ranije nije mogla, ali bez pomoći drugih u tome ne bi smo uspeli", rekla je ona.Stojanović je napomenula da je ove godine Bekrićev cilj bio osvajanje zlata na prvenstvu Evrope za mlade, a da je SP u Moskvi bio u drugom planu."Mislili smo da sezonu završimo finalom u Moskvi, a ovo srebro nas je sve oduševilo. U Emiru ima još mnogo potencijala i tek ocekujem još veće uspeha od njega", pročila je Stojanović.Predsednik ASS Veselin Jevrosimović priznao je da je finalna trka u kojoj je Bekrić osvojio bronzu bila najsrećnija u njegovom životu."Izuzetno sam ponosan na sve naše atletičare, opšti utisak je da je Srbija najprijetnije iznenađenje šampionata. Verovao sam de će doći do ovakvog uspeha i da je snaga atletike tek sad došla do izražaja", rekao Jevrosimović.On je poručio da će Amela Terzić na trci na 1.500 metara u budućnosti sigurno imati uspeha kao Emir Bekrić i da se potajno nada da će Tatjana Jelača osvojiti medalju u finalu takmičenja u bacanju koplj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track