STIPSE: Brazilci prevarili Đokovića za pare!

Domaćini nisu ispoštovali srpskog tenisera pre dve godine

STIPSE: Brazilci prevarili Đokovića za pare!

Tenis -
Njima na dušu: Organizatori egzibicionog meča između Noleta i Kirtena uplatili Srbinu 40 odsto od ugovorene sume, ostatak zaboravili da plate

Prevaranti.Bivši srpski fudbaler Dejan Petković otkrio je brazilskim medijima da su našeg tenisera Novaka Đokovića organizatori egzibicionog meča u Rio de Žaneiru prevarili i da su mu isplatili samo 40 odsto od dogovorene sume.Naime, drugi reket sveta je 2012. godine odigrao meč s najboljim brazilskim teniserom svih vremena Gustavom Kirtenom, ali vlada Rio de Žaneira nije održala obećanje i našem igraču zakinula je za veći deo novca.- Oni su na njegov račun uplatili 40 ili 42 odsto od sume koja je dogovorena. To su uplatili pre nego što je Novak došao u Brazil i bilo je precizirano da će sve biti isplaćeno pre nego što stigne u Rio. Očigledno da su ga nasamarili - kazao je Petković i nastavio:- Novak je, čak i pored obećanja vlade Rio de Žaneira da ću mu sav novac biti uplaćen pre nego što dođe u Brazil, došao verujući njima na reč. Međutim, do danas nije dobio ostatak novca. To je istina, očigledno da su čelnici ove države imali neke druge prioritete. Koliko je Noletov egzibicioni meč bio od velike važnosti pokazuje i podatak da je manifestacija osvojila nagradu kao najbolji društveni događaj u 2012. godini.Prema izvorima brazilskih medija, vlada Rio de Žaneira potvrdila je da postoji dug prema Noletu, ali da će isplata biti kompletirana uskoro.

Gustavo KirtenSRAMOTA ZA BRAZILBivši brazilski teniser Gustavo Kirten potvrdio je da dug prema Đokoviću postoji i napomenuo da vladu Rio de Žaneira treba da bude sramota što još nije isplatila dogovoreni novac.- Kako je to tužno. Nedostatak etike, a posebno poštovanja. Ovakav primer je sramota za našu zemlju. Žalim zbog svega - poručio je Kirten.Prvi terenVRATIO SE POSLE 15 GODINAĐoković je na Kopaoniku obišao i teren na kojem je pre deceniju i po počeo da trenira sport u kom dominira.- I evo mene ponovo posle više od 15 godina pored zidića gde sam udarao svoje prve loptice u kampu Jelene Genčić. Nažalost, bombe su uništile Bačište, ali lepo je vratiti se i zahvalan sam na svemu što mi je ova planina pružila - napisao je Đoković na svojoj Fejsbuk stranici.ZaljubljeniNOLE I JELENA SE IZGUBILINovak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić izgubili su se u šumi na Kopaoniku, što je naš teniser podelio na društvenim mrežama.- Poveo sam Jelenu u obilazak mesta gde sam najviše vremena provodio dok sam odrastao na Kopu. I uspeli smo da se izgubimo u šumi. Nije lako snaći se kad je sve oko tebe prekriveno snegom - napisao je Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track