STRAVIČNO: Hrvat kupio Srpkinju (19) i 11 dana je silovao!

Devojka prošla kroz pakao

STRAVIČNO: Hrvat kupio Srpkinju (19) i 11 dana je silovao!

Crna Hronika -
Perverzni muškarac (61) seksualno zlostavljao devojku koristeći njenološe materijalno stanje i preteći joj batinama

ŠIBENIK - Bruka!

Muškarac (61) iz Drenovca uhapšen je zbog sumnje da je seksualno zlostavljao devetnaestogodišnjakinju iz Srbije, saopštila je hrvatska policija

.- Pretpostavlja se da je hrvatski državljanin, koji ima prebivalište u Vukovarsko-sremskoj županiji, otišao u Srbiju, gde je po prethodnom dogovoru za određenu sumu novca kupio devojku.

On se potom s njom vratio u Šibenik, gde je devojku, preteći joj i zloupotrebljavajući njenu tešku materijalnu situaciju i zavisnost, od 7. do 18. jula primoravao na seks!

Posle toga slučaj je otkriven - prenose hrvatski mediji.

Nasilniku je određen pritvor, a istraga o ovom slučaju je tek započela.

- Policija utvrđuje ko je još bio umešan u prodaju Srpkinje, proverava se od koga je devojka kupljena i da li je još neko eventualno učestvovao u seksualnom zlostavljanju - pišu mediji. Nevladina organizacija Astra zasad nema detaljnije informacije o ovom slučaju, a nije im upućen nijedan poziv zbog zlostavljane Srpkinje.

- Seksualna eksploatacija i dalje je najzastupljeniji oblik trgovine ljudima, a sve će se češće dešavati da devojke iz Srbije budu prodavane u zemlje bivše Jugoslavije. Zbog ekonomske krize, velike nezaposlenosti i teških uslova za život, sve više ljudi je pod rizikom da postanu žrtve ovog oblika kriminala - rečeno nam je u Astri.

U kandžama modernog ropstva

JUL 2013 - Malozvornička policija spasla je ropstva šesnaestogodišnjakinju iz Ilidže koju je otac prodao za 750 evra muškarcima iz Beograda. Devojčica je rekla da ju je otac ranije prodao jednom čoveku u Zenici za 2.500 evra.

APRIL 2013 - Protiv B. K. (32) iz Novog Sada podneta je krivična prijava zbog sumnje da je bračnom paru N. H. (52) i B. H. (55) iz Mladenovca prodao 14-godišnju ćerku. Bračni par je dete primoravao na prostituciju.n

MART 2012 - M. M. (44) iz Niša i M. R. (58) iz Beograda uhapšeni su zbog sumnje da su za 6.000 evra 15-godišnjakinju iz Niša prodali u Švedskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track