STRAVIČNO: Srbin povratnik pronađen mrtav kod Peći
Foto: KURIR

STRAVIČNO: Srbin povratnik pronađen mrtav kod Peći

Crna Hronika -
Stefan Cerović došao je u utorak uveče da vidi svoju srušenu kuću, a od srede mu se gubio svaki trag, do subote ujutro kada je pronađen mrtav

PEĆ - Stefan Cerović (71), Srbin povratnik u okolinu Peći, pronađen je mrtav u subotu rano ujutro u Belom Polju na Kosovu.

Predstavnik sela Belo Polje, Momčilo Savić, KIM radiju je kazao da je Cerović pronađen na mostu pored Doma kulture.

“Cerović je do 1999. godine živeo u Belom Polju sa porodicom, bio je profesor u Ekonomskoj školi. Nadao se da će mu napraviti kuću, pa je zbog toga dolazio i po nekoliko puta godišnje. Tako, i sad je došao da vidi svoju srušenu kuću, da obiđe imanje... Ovde je stigao u utorak uveče, a od srede mu se gubi svaki trag, do jutros kada je pronađen”, kazao je Savić.

Savić je dodao da je policija od jutros u selu i da sprovodi istragu.

“Mi smo se svi tu okupili kod Doma kulture, međutim policija nama nije dozvolila da vidimo telo, kažu da će telo odneti na obdukciju. Policija je započela istragu, raspituju se ko je i gde poslednji put video Cerovića”, rekao je Savić.

Portparol policije za region Peći se nije javljao na telefon.

KPS: Cerović upao u kanal

Stefan Cerović, koji je jutros pronađen mrtav u selu Belo Polje kod Peći, najverovatnije je umro posle pada u kanal dubok 3 - 4 metara, rekli su u Kosovskoj policiji.

Portparol KP za region Peći Dževap Ibra kazao je da su istražitelji na mestu događaja utvrdili da je Cerović, koji je imao 71 godinu, pri padu zadobio povredu glave. On je istakao da je istraga u toku, i da će biti izvršena obdukcija.Kosovski mediji ranije su pogrešno navodili prezime poginulog kao Perović.

Drekno Todorović, jedan od Srba koji je prisustvovao policijskom uviđaju u Belom Polju, rekao je da je kod Cerovića policija pronasla novčanik, novac, sat i naočare, kao i člansku kartu Udruženja slepih i slabovidih.

Zamenik ministra za unutrašnje poslove Kosova Saša Rašić potvrdio je da se čeka izveštaj istražitelja u kome će biti navedeni fizički dokazi sa lica mesta, kao i nalaz patologa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track