STROS KAN ISPRED OLANDA I SARKOZIJA: Savetnik Vlade Srbije novi predsednik Francuske!
Foto: Rojters

Procureli rezultati ankete

STROS KAN ISPRED OLANDA I SARKOZIJA: Savetnik Vlade Srbije novi predsednik Francuske!

Planeta -
Dominik Stros Kan bio je dva puta ministar u Vladi Francuske - prvo ministar industrije i spoljne trgovine 1991-1993. i zatim 1997 - 1999. ministar finansija i ekonomije

PARIZ - Dominik Stros-Kan nekadašnji šef MMF, i sadašnji ekonomski savetnik Vlade Srbije bio bi bolji izbor za prvog čoveka Francuske od sadašnjeg predsednika Fransoa Olanda pokazale su nedavne ankete javnog mnenja.Prema mišljenju 56 odsto anketiranih, piše britanski Telegraf, Stros Kan bio bi bolji na čelu Francuske nego sadašnji socijalista Oland koji se bori sa rekordno niskim rejtingom. Nisu samo socijalisti iznenađeni. I za pristalice desnog centra u Francuskoj ovo su iznenađujući rezultati jer se Stros Kan nalazi ispred Nikole Sarkozija, nekadašnjeg konzervativnog predsednika.

Sarkozi je osvojio prema ovoj anketi 49 odsto podrške dok je bivši ministar spoljnih poslova Alen Žipe ostvario nešto bolji rezultat, 53 odsto.

Ovo je izazvalo toliku buru da je Le Parizijen povukao anketu imajući u vidu njen rezultat. Ali rezultati su procureli na francuskom Info radiju. Prema njima Francuszi izgleda žele da Stros kan zauzme vidoku državničku funkciju bez obzria na njegov privatan život.

Podsetimo, Dominik Stros Kan bio je dva puta ministar u Vladi Francuske - prvo ministar industrije i spoljne trgovine 1991-1993. i zatim 1997 - 1999. ministar finansija i ekonomije. Smatra se i da je jedan od najuticajnijih Jevreja na svetu - tačnije list "Džeruzalem post" ga je svrstao na šesto mesto najuticajnjih Jevreja sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja