ŠTRPCE: Vulin uručio ključeve kuće četrnaestočlanoj porodici!
Foto: Tanjug

Stanojkovići dobili krov nad glavom

ŠTRPCE: Vulin uručio ključeve kuće četrnaestočlanoj porodici!

Društvo -
Vlada Republike Srbije je tu da brine o svakom Srbinu, bez obzira da li živi severno ili južno od Ibra, o svakoj njegovoj potrebi. Ovde se živi teško, na 1.200 metara nadmorske visine nigde se ne živi lako, a naročito ovde
1 / 5 Foto: Tanjug

ŠTRPCE - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin uručio je danas, u selu Sušiće u opštini Štrpce, ključeve novoizgrađene kuće četrnaestočlanoj porodici Stanojković.

Ministar Vulin poručio je da će Vlada Srbije nastaviti da brine o svakom Srbinu na Kosovu i Metohiji i da nema veće radosti nego kada ste u prilici da pomognete porodici koja ima dvanaestoro dece.

“Vlada Republike Srbije je tu da brine o svakom Srbinu, bez obzira da li živi severno ili južno od Ibra, o svakoj njegovoj potrebi. Ovde se živi teško, na 1.200 metara nadmorske visine nigde se ne živi lako, a naročito ovde”, rekao je Vulin.

"Vlada Srbije ne bi ispunila svoju misiju kada ne bi bila danas i ovde", rekao je Vulin istakavši da će biti ovde kao što će biti u svakom mestu na Kosovu i Metihiji gde žive Srbi i da pomoć Vlade neće prestajati.

Radovan Stanojković iz sela Šušiće kome je kuća izgrađena sredstvima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je da ovo za njega i njegovu porodicu znači mnogo, da su svi u porodici srećni i zadovoljni zbog toga.

Stanojković ističe da se nemaština koja je prisutna kod njih nekako podnosi ali da im je najveći problem bezbednost jer nemaju potpunu slobodu kretanja. Ističe takođe da u ovom planinskom selu živi sa suprugom i 12 dece, da mu je želja da živi slobodno kao ostali narod u svetu i naglašava da je nezaposlen.

“Živim od socijalne pomoći i dečijeg dodatka, na mesečnom novou socijala je oko 16.000 dinara i primamo dečiji dodatak na dvoje dece. Za ostalu decu ne primamo, ali zahvalni smo na pomoći svima”, kazao je Stanojković.

Smanjenje broja rezervisanih mesta Srbima loša poruka

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da bi smanjenje broja rezervisanih mesta za Srbe u kosovskoj skupštini bila loša poruka Srbima u pokrajini.Vulin je kazao da bi trebalo povećati broj rezervisanih mesta, a ne smanjiti.

On je podsetio da je izlaskom Srba na severu Kosova sada još više Srba koji učestvuju u izborima, a samim tim i u životu Kosova i Metohije a da bi smanjenje broja rezervisanih mesta bila strašno loša poruka.

“To bi bila poruka… “Mi vas ne želimo”, smanjivanje rezervisanih mesta za Srbe na Kosovu i Metohiji bi bila poruka “Mi ne želimo Srbe na Kosovu i Metohiji” a ta poruka je apsolutno pogrešna i ubeđen sam da ni u međunarodnoj zajednici ne postoji niko ko može takvu poruku da razume”, naglasio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track